Hij is er nu nog bezig aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer, maar volgend seizoen wil Erik van der Giesen juist tégen Kogelvangers spelen. Dan moet zijn nieuwe club DHV zich dit jaar wel nog eventjes handhaven in de derde klasse B, een heel karwei.

 

Na zes mooie trainersjaren trekt Erik van der Giesen de deur achter zich dicht bij de club in Willemstad. Nadat hij er een paar jaar in het eerste speelde, startte Van der Giesen zijn trainersloopbaan bij Kogelvangers als assistent van Henk Vos. “Van hem heb ik in twee seizoenen ontzettend veel geleerd en inmiddels ben ik al bezig aan mijn vierde seizoen als zelfstandig hoofdtrainer bij deze mooie club”, zegt het voetbaldier. “Kogelvangers is geen grote club, maar we zijn tweemaal zesde geworden en eenmaal achtste, dat zijn goede eindklasseringen. Een jaar eindigden we als twaalfde, maar hierna wisten we gelukkig degradatie te voorkomen. En dit seizoen blijven we sowieso in de derde klasse, dus ik verlaat de club na dit seizoen met een goed gevoel.”

 

Nacompetitie Het is maar de vraag of zijn nieuwe werkgever volgend seizoen ook in de leuke derde klasse B speelt. Nummer laatst Smerdiek zal DHV niet meer passeren, maar als nummer dertien moet de club uit Zevenbergsen Hoek aan de bak in de nacompetitie. “Natuurlijk ga ik kijken bij die duels: ik wil ook heel graag bij de club aan de slag in de derde klasse”, zegt Van der Giesen logischerwijs. De opvolger van Edwin Kock koos met zijn volle verstand voor DHV. Hij had er geen trek in om de Arsène Wenger van Kogelvangers te worden. “Na zes jaar was het tijd voor een andere club. Ik ken de jongens van Kogelvangers al tien jaar. Erg leuk, maar ik wil het ook bij een andere vereniging proberen. DHV is een mooie nieuwe werkgever. De club leeft, de zaken zijn er goed geregeld en ik ken de selectie ook redelijk goed. Dit jaar hebben we met Kogelvangers tweemaal van ze gewonnen, maar zoveel beter waren we niet dan DHV, de selectie is daar prima. Bovendien is het tweede kampioen geworden, wie weet zitten daar ook veel leuke spelers in.”

 

Derde klasse Erik runt zijn eigen bedrijf: Giesen Glazenwasserij & Schoonmaakbedrijf. Tijdens het werk denkt de trainer vaak na over tactische dingen en trainingen en ook met zijn collega’s praat hij vaak over het voetbal. “Ik ben altijd met het spelletje bezig, heerlijk is dat”, grinnikt hij. “Ik wil met Kogelvangers nog een paar leuke wedstrijden spelen, daarna gaat de focus op DHV. Ik hoop heel graag volgend jaar tegen Kogelvangers te spelen in de derde klasse. Dat zal dan een aparte ervaring worden voor me. Maar zo ver is het nog niet. Ik denk dat DHV zich handhaaft. Maar mocht dit mislukken, dan ga ik volgend jaar met veel energie en plezier aan de slag om de club weer terug te brengen naar de derde klasse.”