west-brabant-vv-dvo60-jan-en-jan-roosendaal

DVO’60 viert dit jaar zijn 60-jarig jubileum in het weekend van 12 en 13 juni. Ereleden Jan Aarts (76) en Jan van den Oever (74) kijken enorm uit naar deze twee feestelijke dagen. Vooral in de reünie hebben ze veel zin, waar ze vele oud-DVO’ers de hand hopen te schudden.

Gebroederlijk zitten Jan Aarts en Jan van den Oever naast elkaar in de kantine van DVO’60. Ze hebben het clubhuis samen met andere vrijwilligers zelf gebouwd en zo zijn er nog veel ontelbare taken die de twee oudste clubleden uitvoerden en nog altijd doen voor de Roosendaalse club. Het jubileumweekend van DVO’60 ligt in het vooruitzicht en de twee ereleden hebben uren aan vermakelijke anekdotes die ze tijdens de reünie op vrijdagavond 12 juni kunnen vertellen. Bijvoorbeeld over de ‘duifwedstrijd’, die na één helft al was afgelopen omdat het andere team vol postduivenhouders hun vogels moest opvangen. “Je had ook de ‘eendwedstrijd’”, zegt Aarts. “Niet ver van ons voetbalveld liepen er ooit jagers en tijdens onze wedstrijd hoorden we een knal. Lag er ineens een dode eend op het veld. We hebben veel meegemaakt”, zegt hij met een grote glimlach.

Sinaasappelkisten
Door Vrienden Opgericht ‘60 ontstond op 1 januari 1960 door werknemers van de PTT, die zaterdag na hun ochtenddienst een potje wilden voetballen. De club kreeg een veld toegewezen op de plek waar stadgenoot Alliance nu speelt en verhuisde in 1968 naar de huidige accommodatie in de wijk Tolberg. Aarts en Van den Oever werden een paar jaar na oprichting lid. Het waren de tijden dat er gevoetbald werd met ballen die eigenlijk te hard waren om te koppen en omkleden deed je op sinaasappelkisten in een krap hokje. “Ik speelde in de lagere teams, maar had wel een geweldige drive”, zegt Van den Oever. Zijn kameraad Aarts kwam veertien jaar voor het eerste uit. “We hebben vele mooie jaren gekend en genieten nu nog elk weekend op de club”, zegt hij. “Het is prachtig hoe DVO’60 door de jaren heen is gegroeid. En zeker zo belangrijk: we zijn altijd een familieclub gebleven.”

Jubileumweekend
Van den Oever en Aarts voerden na hun voetbalcarrière veel vrijwilligerstaken uit bij DVO ‘60 en als respectievelijk archivaris en gastheer zetten de twee onmisbare ereleden zich nog altijd in voor de zaterdagclub. Op vrijdagavond 12 juni, de aftrap van het jubileumweekend, hopen ze vele bekenden de hand te schudden. Die avond staat met onder meer een DVO’60 tentoonstelling in het teken van de oude garde, op zaterdag 13 juni is er voor ieder wat wils te beleven op sportpark Hulsdonk. In de middag zijn er jeugdclinics, gevolgd door Walking Football. Later op de dag speelt een elftal, bestaande uit een mix van alle seniorenteams van DVO’60 tegen Oud RBC en dan barst de feestavond los.

Jan en Jan kijken enorm uit naar het weekend en dan vooral naar de reünie. De officiële uitnodigingen waren nog niet eens verstuurd, of de aanmeldingen stroomden al binnen. Alle actuele informatie over het jubileumweekend staat op www.dvo60.nl.

Meer informatie over DVO’60? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van roosendaal.