west-brabant-mitchell-elenbaas-odio-250-wedstrijden

OSSENDRECHT – Hij debuteerde op zijn zeventiende en is sindsdien al twaalf seizoenen lang aanvalsleider bij v.v. ODIO uit Ossendrecht. Onlangs bereikte Mitchell Elenbaas opnieuw een mijlpaal met zijn 250e officiële duel voor de zondagvierdeklasser.

En zoals het een goed aanvaller betaamt, volgde direct natuurlijk ook het volgende getal: 174. “In die tweehonderdvijftig duels heb ik tot nu toe honderdvierenzeventig goals gemaakt. Want ja, ik ben wel een spits van de cijfer inderdaad. Dus dat heb ik allemaal keurig bijgehouden.”

Elenbaas is inmiddels negenentwintig, maar het scoren dus nog zeker niet verleerd. Voor de ploeg uit Ossendrecht is hij voorin een aanspeelpunt en tegelijk ook afmaker. “Dankzij mijn fysiek fungeer ik binnen onze speelwijze als aanspeelpunt, ga vol de kopduels aan en pik voor de goal mijn doelpuntjes mee. Alleen ben ik niet meer zo snel dan ik vroeger was. Toch belemmert het me niet om belangrijk te zijn voor het team en dat is het belangrijkste.”

En belangrijk is hij de afgelopen seizoen, en ook dit seizoen zeer zeker al geweest. Al is hij over zijn bijdrage qua doelpunten nog niet tevreden. “Als spits zijnde wil je vooral goals maken.”

Met drie doelpunten dit jaar kan ik daar onmogelijk tevreden over zijn. Hoewel mijn rol anders is in het elftal en ik dit jaar vooral ballen afgeef op mijn broertje, die op de vleugel speelt. Toch had ik graag zelf nog meer goals gemaakt.”

Hij hoopt dit seizoen misschien een gooi te doen naar een promotie met zijn ploeg, maar dan moeten ze nog wel constanter worden qua prestaties en de kansen die men krijgt verzilveren. Daarnaast heeft het te maken met fl inke concurrentie voor de bovenste plekken. “We schoten tegen Vivoo uit de startblokken met een 10-1 overwinning. De wedstrijd tegen Wernhout verloren we terecht en tegen METO krijgen we een domme rode kaart na twintig minuten. Ik denk dat je die wedstrijd anders ook gewoon wint.”

Maar ook tegen Nieuw Borgvliet ging ODIO met 0-5 kansloos ten onder. De bovenste zeven teams ontlopen elkaar weinig. En dankzij de goede start is men al verzekerd van een extraatje. “ODIO is een echte vierdeklasser. Van de twaalf seizoenen dat ik in het eerste speel, zijn er tien in vierde klasse. Dat is ons niveau en hier voelen we ons thuis met de vele derby’s.

”We willen graag bij de top-vier eindigen. Een periode hebben we inmiddels al dus spelen we al nacompetitie. Aan een titel denken we nu helemaal niet. Nog eens een nieuwe titel behalen, zou mijn carrière wel afmaken. Ik ben ooit kampioen geworden in vijfde klasse, dat was fantastisch. Als we in de vierde klasse dat kunststukje nog eens kunnen herhalen, dan ben ik tevreden.”

Wil je meer informatie over de club ODIO? Klik hier.
Lees hier de krant van Bergen op Zoom.