Thom (19) en Thijs (19) zijn broers en teamgenoten bij SV Sprundel. Beide voetballen ze al hun hele leven bij de Sprundelse dorpsclub. Alleen in de onder 17 hebben ze een jaar zonder elkaar gevoetbald.
HappyPoint_desinfectie
Thijs stelt zich als eerst even voor: “Ik woon al heel mijn leven in Sprundel. Vanaf mijn vijfde ben ik gaat voetballen bij SV Sprundel. Momenteel speel ik in de A1 en ga volgend jaar naar de senioren. Ook ben ik bezig met een thuisopleiding om volgend schooljaar Technische Natuurkunde te gaan studeren”.

Daarna was het de beurt aan Thom om zich kort voor te stellen: “Ik woon ook al heel mijn leven in Sprundel. Ik studeer Sportkunde in Eindhoven aan Fontys Sporthogeschool en zit in mijn tweede jaar. Vanaf mijn vijfde voetbal ik al. Ik heb ook nog getennist en geschaakt. Voetballen doe ik met liefde en plezier. Ik zit nu in de JO19 en we speelden het hoogste niveau wat we ooit hebben gespeeld, de hoofdklasse. Helaas gooide corona roet in het eten”.

De gebroeders Lazeroms spelen al hun hele jeugd samen. De broers zijn heel competitief tegen over elkaar en halen zo het beste bij elkaar naar boven. Thijs ging in de JO17 op een lager niveau voetballen dan zijn broer. Thom vond het super jammer omdat ze altijd al hadden samengespeeld en het beste bij elkaar naar bovenhaalden. Samen hebben ze al veel mooie momenten beleefd in hun loopbaan en hebben ze redelijk wat prijzen gewonnen. Volgend jaar gaan beide spelers naar de senioren en hopen dat ze een kans krijgen bij de hoofdmacht. Ze hebben vertrouwen erin dat het gaat lukken om de stap te maken.

De tweeling is kritisch tegen elkaar en kennen elkaars sterke- en zwakke punten. Thijs vertelt; “De beste eigenschap van Thom is zijn voetballend vermogen. Hij kan goed uit moeilijke situaties komen en houdt goed het overzicht over het veld.  Slechte eigenschappen heeft Thom niet echt, hij kan natuurlijk dingen soms beter doen maar er is niets iets waar hij heel slecht in is”.
Thom vertelt over Thijs zijn eigenschappen; “Zijn beste eigenschap is het vermogen om altijd met de bal mee te kunnen, ook als is de situatie lastig. Zijn slechtste eigenschap is het afmaken van kansen. Als aanvaller moet hij echt vaker gaan scoren”.

De broers delen samen hun mooiste hoogtepunt. Met de JO19-1 zijn ze kampioen geworden. Het elftal is een vrienden team want ze spelen al super lang samen. Thijs heeft ook een ander hoogtepunt bij de JO17-2. “We werden in de eerste helft van het seizoen net tweede en dit was echt een dieptepunt maar we pakten in de tweede seizoenshelft het kampioenschap in een hogere klasse”.  Andere hoogtepunten in Thom zijn carrière zijn de wedstrijden die hij bij hogere teams mee mocht voetballen. Het voelde voor hem alsof hij bij de grote mannen hoorde. Thom vertelt over zijn dieptepunt; “Ik heb in de laatste paar jaar twee blessures gehad hierdoor mistte ik de kampioenswedstrijd en die verloren we ook jammer genoeg”.

SV Sprundel is The Place To Be volgens de gebroeders Lazeroms.  De club is het dorp en het dorp is de club. “Iedereen kent elkaar en het is altijd gezellig om daar met je vrienden te voetballen en naar andere teams te gaan kijken. Ook hangt er in de kantine altijd een goede sfeer en je voelt je er heel erg thuis”. Ook denken de broers dat ze over tien jaar samen in een vriendenteam voetballen. Thijs denkt dat als zijn broer de kans krijgt om hoger te gaan voetballen, hij die aanpakt want de potentie is er.

Klik hier voor meer artikelen over SV Sprundel.
Meer weten over SV Sprundel? Klik hier.