STAVENISSE – Met een zelfkritische blik is middenvelder Rudy Ridderhof (26) van zaterdag vierdeklasser SC Stavenisse duidelijk. ‘Een seizoen om snel te vergeten’, waarbij de doelstelling om bovenin mee te draaien al snel de ijskast in kon.

“Het doel met Stavenisse was meedoen in de top van de competitie, maar na de eerste periode hadden we al snel in de gaten dat dit hem niet ging worden. Vier gelijk en vier verloren, het leek wel of we geen wedstrijd móchten winnen. Na de winst op SPS (2-1) ging het allemaal wat beter lopen en werden er weer wat wedstrijden gewonnen. De doelstelling hebben we als team niet gehaald helaas. Het was daarna meer van belang het plezier vast te houden en de beleving terug te vinden. Belangrijk vooral, omdat het bij ons nogal per week kan verschillen hoe we op het veld staan.”

Persoonlijk kijkt de spelverdeler/spits niet terug op een goed seizoen. “De vorm is dit seizoen stiekem toch een beetje weg en dat is balen. Ik heb op beslissende momenten teveel kansen gemist en was minder scherp voor het doel. Dat knaagt wel een béetje en daardoor is het voor mij een seizoen om snel te vergeten en vooral vooruit te kijken. Op dit moment is de rust, na enkele trainerswisselingen de laatste seizoenen, met het bijtekenen van Jaap Knop wedergekeerd en kunnen we hopelijk de stap richting onze doelstelling maken.”

Een belangrijke facet om dat te realiseren is volgens Ridderhof absoluut de teamgeest. “Daar ligt onze kracht. Bovendien kunnen we als ploeg ook ineens uit het niets een prestatie wegzetten tegen een op papier wat betere tegenstander. Onze zwakte is dan ook meteen, dat we dit allemaal niet het gedurende seizoen vasthouden. Dat is jammer, omdat we het zeker wel in ons hebben. Het zegt echter alles over de wisselvalligheid in onze prestaties. In de drie jaar dat ik nu hier voetbal heb ik mijn spelplezier weer teruggevonden en geniet wekelijks weer op het veld. Mijn ambitie is vooral het plezier in het spelletje vol blijven houden. Dit was ik als eens verloren en heb dit bij Stavenisse weer hervonden gelukkig. En ergens in mijn achterhoofd denk ik ook nog wel eens aan een nieuwe sportieve uitdaging. Maar eerst dit seizoen vergeten en mijn vorm hervinden. Dat is, samen met het spelplezier, nu het allerbelangrijkste.”