West-Brabant-DEVO-moet-nacompetitie-halen-corne-willemsen

De selectie van DEVO heeft een flinke verjonging ondergaan. De volledige JO19-1 is aangesloten bij de groep en Corné Willemsen is blij met deze beslissing. De nieuwe trainer van de vijfdeklasser uit Bosschenhoofd bespeurt genoeg potentie bij zijn jonge groep.

Na vier seizoenen vertrok Corné Willemsen afgelopen zomer bij DIOZ. Tot zijn grote opluchting wist hij met de club uit Zegge op de laatste speeldag ternauwernood degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen. Ook in de drie seizoenen daarvoor handhaafde hij zich met de kleine vereniging met veel moeite op dat niveau. In dat opzicht is het dus wel een tikkeltje verrassend dat Willemsen dit seizoen actief is in de competitie waar hij juist absoluut niet in wilde belanden. Zijn nieuwe werkgever DEVO speelt voor het derde jaar op een rij in de vijfde klasse. “Natuurlijk coach je het liefst een team op een zo hoog mogelijk niveau, maar ik heb niet zomaar voor DEVO gekozen”, zegt Willemsen. “Ja, we spelen op het laagste niveau, maar ik raakte tijdens het sollicitatiegesprek enthousiast over de ambitieuze plannen van de club.”

METAMORFOSE
De selectie van de trots van Bosschenhoofd heeft namelijk een flinke metamorfose ondergaan. De spelers uit het enige JO19-team maakten allemaal de overstap naar de selectie, terwijl het gros van de jongens nog een jaartje in het juniorenvoetbal mocht uitkomen. De meeste voetballers van het tweede team, dat bestond uit mannen op leeftijd, verkasten naar een lager elftal, waardoor er ruimte ontstaat voor de jeugd. “Ik ben erg blij met deze beslissing”, zegt Willemsen. “Het tweede was vorig jaar een recreatief team, maar nu bestaat de selectie uit twee elftallen. Ik heb vorig seizoen vaak de JO19 aan het werk gezien en raakte enthousiast. De spelers zijn jong, maar sommigen maken een goede kans op een basisplaats in mijn team.”

NACOMPETITIE
Met het doorschuiven van de talentvolle J019 kiest DEVO bewust voor de jeugd, die het niveau van de vereniging uit Bosschenhoofd omhoog moet krikken. “De club wil graag naar de vierde klasse en dit seizoen gaan we direct proberen om dit voor elkaar te krijgen.” Het woord proberen mag volgens Willemsen in dikgedrukte letters afgedrukt worden in Het VoetbalJournaal. “De organisatie staat goed en ik heb vertrouwen in mijn spelers. Maar ik zeg niet dat we direct kampioen gaan worden, dan moet alles meezitten. Wel vind ik dat we minimaal de nacompetitie moeten halen.” Willemsen hecht enorm veel waarde aan dit streven. “Als dat niet lukt, dan is het seizoen mislukt.”

Willemsen heeft bij DEVO een goede voorbereiding achter de rug en de trainer heeft het uitstekend naar zijn zin in Bosschenhoofd. “Na vier jaar DIOZ was ik toe aan verandering, deze stap voelt erg goed. Bij deze club begin ik weer op nul en ik ben extra scherp. DEVO is een fi jne, nette vereniging en ik ben blij met mijn selectie. Het is overigens niet makkelijk om de 34 namen van de selectiespelers uit mijn hoofd te leren, maar ik doe mijn best”, zegt hij lachend. “Ik hoop dat mijn spelers vooral veel plezier hebben in het spelletje, dan komen de resultaten vanzelf.”