west-brabant-donovan-de-weert-rkvv-meto

HOOGERHEIDE – Een blessure van anderhalf jaar én en uitstapje van twee seizoenen RKVV Roosendaal. Die twee zaken hebben ervoor gezorgd, dat Donovan de Weert (28) nu pas rond de tweehonderd officiële duels staat voor RKVV Meto. Daar moeten er dus nog minstens vijftig bij.

“Dat is wel iets wat ik heel graag zou willen bereiken inderdaad. In de kantine hebben ze een ‘Wall of Fame’ waarop spelers van de club staan afgebeeld met foto’s, die allemaal minstens tweehonderdvijftig duels hebben gespeeld. Het lijkt me heel gaaf om daar uiteindelijk dan ook tussen de staan en een zichtbaar stukje te worden van de clubgeschiedenis”, zegt de centrale verdediger onomwonden.

En waar er bij overige clubs ook de bekerwedstrijden bijvoorbeeld worden meegenomen, daar tellen bij de club uit Hoogerheide ‘slechts’ competitie- en nacompetitieduels. “Ik heb dus in elk geval nog wel een aantal seizoenen te gaan voordat ik die mijlpaal ga bereiken, maar het is zeker het streven voor mezelf.”

Wat een andere doel is van de Meto-clubman, dat is een eventuele promotie met zijn ploeg naar de derde klasse van het zondagvoetbal. Momenteel lijkt dat nog een brug te ver, omdat De Weert met zijn club in de subtop van de vierde klasse B bivakkeert. Een paar duels met onnodig puntverlies heeft ervoor gezorgd dat de koppositie vooralsnog een bétje uit het vizier lijkt.

“Dat is jammer. In sommige wedstrijden hebben we er als ploeg te gemakzuchtig over gedacht. Kregen we op het laatst nog uit enkele standaardsituaties of door slecht gepositioneerd te staan goals tegen die ons punten hebben gekost. Hoe kostbaar die zijn, dat zal aan het eind van de rit pas duidelijk worden. Zaak is wel om ervoor te zorgen dat we bovenin blijven meedraaien en goed de winterstop ingaan. Maar nog belangrijker is, om in 2020 goed en alert van start te gaan. Want ik denk zonder meer, dat we met deze selectie in staat moeten zijn om tot het einde toe voor promotie te blijven meespelen.”

Vooralsnog spelen dus de jeugdige gemakzucht en wisselvalligheid het elftal danig parten. Net als vorig seizoen in de vierde klasse A tegen met name de Zeeuwse tegenstanders, leverde dat dus enkele onnodige zeperds op. “En daar moeten we beter mee omgaan. Een wedstrijd beter lezen en ook in het slot van de duels de punten over de streep trekken. Wanneer we dat gaan doen in het restant van de competitie, dan weet ik zeker dat we met deze groep heel erg dichtbij gaan komen. Het zou mooi zijn om dan alvast een van de doelstellingen die ik hier bij de club heb te bereiken. En die tweehonderdvijftig duels? Dat zal nog wel enkele seizoenen moeten wachten…”

Wil je meer informatie over de club RKVV Meto? Klik hier.
Lees hier de krant van Bergen op Zoom.