Souffiane-DOSKO

Souffiane El-Ouazzani (21) is maakt dit seizoen, twee jaar uit van de selectie van SV Dosko uit Bergen op Zoom. Twee jaar geleden kwam hij over van MOC’17.

In de jeugd kwam hij ook uit voor SV Dosko, daarnaast kwam ook voor SC Feyenoord, waar hij uiteindelijk twee jaar heeft gevoetbald. “Ik kijk terug naar een mooie tijd in Rotterdam. Bij Feyenoord heb ik veel kunnen leren en mezelf goed kunnen ontwikkelen.” Uiteindelijke keerde hij terug naar Bergen-op-Zoom, waar hij het shirt aantrok van MOC’17. “We hadden een goede lichting toen der tijd, wat prettig voetballen was. Op zijn achttiende debuteerde hij in het seniorenvoetbal bij MOC’17. Een jaar later vertrok hij naar Dosko.

De buitenspeler verwacht dat zijn ploeg in de top drie eindigt dit seizoen. “We zitten nu in een lekkere flow met het team, wat we moeten vasthouden. Op het begin van het seizoen moesten we onze draai nog vinden, maar die hebben we dan eindelijk te pakken. Met onze kwaliteiten horen we minimaal in de top drie te eindigen, maar we moeten de focus behouden en er met z’n allen voor gaan.” Persoonlijk wilt hij eindigen met minimaal tien doelpunten en minimaal twaalf assists.”

De laatst gespeelde wedstrijd was de wedstrijd tegen Hillegersberg. Deze werd met 1-3 gewonnen door de Brabanders. “De laatste wedstrijd, was niet onze beste wedstrijd. Ik vond ons slordig in het uitspelen van sommige kansen. De drie punten waren uiteindelijk binnen en daar draait het om. De doelpunten kwamen van mij en Marouan Moukouh.”

‘Man of the match’ dit duel was voor Souffiane, Alper Özturk. “Ik vond Alper het de spitsen heel moeilijk maken. Ze hadden dan ook geen schijn van kans. Max Heijnen en Alper vormde samen een sterk centraal duo tijdens dit duel.”

Aankomende wedstrijd zal er gestreden worden tegen DHC. “DHC is een tegenstander die goed kan voetballen en aardig wat kwaliteit in het elftal heeft. Als we scherp zijn, en er ook deze week voor gaan met elkaar ben ik er an overtuigd dat wij de winst pakken met 0-2 voor ons.”

De wedstrijd tussen Dosko en DHC zal plaatsvinden op sportpark Brasserskade in Delft, op 16 februari om 14:00. De wedstrijd staat onder leiding van M. Bruggeling.

Meer informatie over Dosko? Klik hier.
Klik hier\ voor een ander artikel over Dosko.