Robin Cools maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor het vlaggenschip van VV NVS, waardoor hij nu al vijf jaar onderdeel uitmaakt van de selectie. De 22-jarige rechtsbuiten begon op zijn vijfde bij NVS en heeft daarna de blauwwitte formatie nooit meer verlaten.

Cools zou dit seizoen graag kampioen willen worden met de club uit Nieuw-Vossemeer. “Ja kampioen worden met NVS is een droom van mij. Ik zou graag mijn steentje hieraan willen bijdragen door meer te scoren. In de wedstrijd krijg ik veel kansen, omdat ik redelijk snel ben maar ik verzuim vaak in de afronding. Als team denk ik dat we thuis eigenlijk alles moeten winnen, aangezien we van de nummer één en twee thuis al gewonnen hebben. Uit is het vaak lastig op de moddervelden om ons spel te spelen, maar we hebben uit bij onder andere Vogelwaarde laten zien dat we ook daar met inzet de punten mee kunnen nemen naar De Danen.”

Afgelopen weekend wist NVS uit niet te winnen van HSC, waardoor er helaas met 3-2 werd verloren. “De wedstrijd was eerst twee keer afgelast toen ze zelf niet compleet waren. Afgelopen weekend ging het dan eindelijk door. Helaas miste wij helaas onze vaste nummer 10, een bepalende speler. Zelf miste ik ook twee grote 1-op-1 kansen in de eerste helft en zat het de rest ook niet mee in de afronding. Dan weet je hoe het gaat, HSC krijgt drie kansen en schiet er ook meteen drie in. Over het algemeen kwamen we niet echt toe aan het voetbal wat we normaal spelen.”

Ondanks het verlies kon Cools wel een Man of the Match aanwijzen aan de kant van NVS.
“Ik vond Kay Dam bij ons uitblinken. Hij speelde denk ik tegen de meest ervaren speler in onze competitie, die op aardig niveau gespeeld heeft en stond goed zijn mannetje tegen hem met zijn 17 jaar. Daarom was Kay in mijn ogen de beste speler van onze kant.”

Aankomende wedstrijd speelt NVS thuis tegen Aardenburg. Een mogelijkheid om de rug te rechten voor NVS. “We zullen ons komende zondag weer moeten herpakken na de nederlaag. Ik denk dat iedereen erop gebrand is om dit thuis tegen de nummer 10 van de competitie te doen en we zijn ook weer helemaal compleet. Goals gaan gemaakt worden door Rik 2x, Gijs 1x en ik hoop zelf ook weer eens een keer te scoren. Waardoor het in totaal een 4-1 overwinning wordt.”

De wedstrijd tussen VV NVS en VV Aardenburg zal 26 januari om 14:30 plaatsvinden op sportpark De Danen te Nieuw-Vossemeer.

Meer informatie over VV NVS vindt u hier.
Of lees hier de vorige voorbeschouwing van VV NVS.