West-Brabant_rijk-Van-de-Reijt-voorbschouwing-vv-klundert

Rijk van de Reijt speelt al zijn hele leven bij VV Klundert. De 17-jarige voetballer begon op zijn vijfde bij de kabouters en nu is dit zijn eerste seizoen in de selectie. In januari, toen de middenvelder nog zestien was, mocht hij zijn opwachting maken in het eerste elftal in een oefenwedstrijd tegen DGBC.

Van de Reijt wil dit seizoen graag veel spelen en minuten maken. ”Hierdoor kan ik mijzelf ontwikkelen en belangrijk zijn voor het team. Dat is tenslotte het belangrijkst. Ik ben blij dat onze trainer mij zoveel speelminuten geeft en de kans geeft om mezelf te bewijzen. Graag zou ik nog een keer kampioen willen worden met Klundert, want als we ons kunnen blijven ontwikkelen op het tempo dat wij nu doen, kunnen wij dit seizoen andere clubs weleens gaan verrassen. De spirit in het team is goed. Als dat allemaal zo blijft, hoeven wij als VV Klundert zijnde voor niemand bang te zijn! We moeten gaan voor het hoogst haalbare en aan het einde van het seizoen zullen we zien waar we staan.”

Afgelopen weekend speelde Klundert thuis tegen Dubbeldam en wonnen ze met 2-1. ”We kwamen tegen een team met ervaren en individueel vaardige spelers. We gaven maar weinig weg, maar toch na een prachtige goal stonden we plotseling op 0-1 achter. Na de rust werden we sterker en sterker en werd de gelijkmaker gemaakt door onze spits LoÏc Luzolo door middel van een penalty. We waren heel de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en waren er al een aantal keer dichtbij. Na een zuivere goal die gek genoeg pas nadat wij scoorde werd afgevlagd voor buitenspel, leek de wedstrijd op penalty’s uit te lopen. Maar in de laatste minuten van de wedstrijd kopte Bas Schuurmans de bal lekker binnen en wisten wij dat de 3 punten voor ons waren, voor mij is bas ook ‘the man of the match’, want behalve de goal speelde Bas Schuurmans ook een erg goede wedstrijd. Verdedigend erg sterk en dan ook nog eens op zo’n moment scoren, in de laatste minuten. Dan ben je de absolute man of the match, als je het mij vraagt!”

Volgend weekend speelt VV Klundert thuis tegen Krabbendijke en van de Reijt heeft er een goed gevoel over. ”We willen onze ongeslagen reeks thuis graag doorzetten. En als je kijkt naar onze vorm is dat zeker haalbaar. Ik merk dat we als team iedere week weer een stapje vooruit gaan en steeds stabieler worden. Ik merk ook dat wij een echt team zijn. Ons team gaat voor elkaar door het vuur en daarom gaan wij deze pot ook over de streep trekken. Het enige wat ik van tegenstander Krabbendijke weet is, dat ik als klein jongetje mee mocht met de bus naar Krabbendijke om daar Klundert het kampioenschap te zien binnenslepen. Ik denk dat het 2-0 gaat worden.”

De wedstrijd tussen VV Klundert en Krabbendijke is om 14:30 en vind plaats op 23 november op Sportpark Molenvliet.

Wil je meer informatie over de club VV Klundert? Klik dan hier.
Lees hier de voorbeschouwing van Ramon Fijters van VV Klundert