Rood Wit

Ramon Krijnen (22) speelt voor zijn tweede jaar bij Rood Wit. Hij is begonnen op zijn zesde met voetballen. De linksback heeft onder andere gespeeld bij Internos, RBC en Dosko. Op zijn 16emaakte hij zijn debuut in het vlaggenschip van Internos.

De jonge verdediger speelt nog maar net bij het eerste elftal, maar wilt zeer belangrijk zijn voor het team. “Samen met Rood-Wit wil ik een goede eindklassering bereiken. Met ons Rood-Wit karakter moet het zeker lukken, want we kunnen goed voetballen en veel strijd leveren. Toch moeten we ons eerst veilig zien te spelen voordat we naar boven gaan kijken. Als dat lukt denk ik aan een negende plek op de ranglijst. Waar ik als verdediger ook een belangrijke rol in wil spelen.”

Afgelopen weekend werd thuis tegen vv Hillegersberg ruim gewonnen met 4-0.
“Wij waren erg gretig op elke tweede bal en verzilverde onze kansen. We scoorden goals en waren constant op zoek naar meer. Het karakter wat Rood-Wit moet uitstralen kwam goed naar boven en schrikte de tegenstander af. Geovanni Leander keepte zijn debuutwedstrijd foutloos. Hij pakte nog een cruciale strafschop bij een 2-0 voorsprong en dat hield ons in de wedstrijd. Daarom vind ik hem de man of the match.”

De volgende wedstrijd van Rood-Wit is uit tegen ROAC. Laatstgenoemde staat twee punten boven Rood-Wit. Waardoor bij winst er goede stappen gemaakt worden richting het linker rijtje. “Wij moeten de stijgende lijn vast blijven houden en ervoor zorgen dat we de punten mee naar huis nemen. Het wordt een lastige pot tegen een ploeg die weinig verliest, collectief zijn ze sterk en daar moeten wij ons tegen wapenen. Ik blijf positief en denk ik aan een 1-3 overwinning.”

Scheidsrechter J.J. Koene zal de wedstrijd uit de eerste klasse leiden. Deze zal plaatsvinden op sportpark Hertogspark en starten om 14:00.