SC Gastel

Matthijs Nagtzaam was in het begin van het seizoen nog succesvol op het podium als DJ Tank tijdens Sfeerpop, maar schittert nu weer op de velden van SC Gastel. De aanvallende middenvelder, die sinds zijn zesde al bij SC Gastel speelt, is een vaste kracht in het eerste elftal. Nagtzaam mocht op zijn 17debuteren in het vlaggenschip, waar hij nu al zeven seizoenen voor uitkomt.

De 24-jarige Nagtzaam heeft hoge verwachtingen met SC Gastel 1. “Een periodetitel en een klassering in de top drie zijn twee mooie doelstellingen voor ons dit seizoen. Het wordt lastig, want RBC en Terneuzen hebben voetballend het meeste indruk op mij gemaakt, dus het zal mij niks verbazen als één van deze twee ploegen uiteindelijk de titel pakt.”

SC Gastel wist afgelopen competitiewedstrijd HVV’24 met ruime cijfers aan de kant te zetten. “We begonnen erg sterk aan de wedstrijd, waardoor we enkele kansen kregen. Echter kregen we via een rake vrije trap van HVV’24 en een op het eerste gezicht ongevaarlijke lange bal die door miscommunicatie een één op één situatie opleverde twee doelpunten tegen. Zodat we na een half uur tegen een 2-0 achterstand aan keken. Dit was ondanks nog een aantal grote kansen ook de ruststand. In de tweede helft werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de voorhoede. Wat al snel resulteerde in twee doelpunten, waardoor het weer gelijk op ging. Nadat de 2-3 viel was het verzet van HVV’24 gebroken en liepen we nog uit naar 2-5.”

Nagtzaam was zeer te spreken over de man of the match Wesley Förster. “Na blessureleed was hij weer terug bij de selectie en mocht als invaller tekenen voor de belangrijke 2-2 en de verlossende 2-4. In mijn ogen is hij daarom terecht uitgeroepen als man of the match”.

Het is spannend in de derde klasse A, want alle ploegen staan dicht bij elkaar. Zo staat de volgende tegenstander VV Hoeven maar drie punten achter SC Gastel. Het belooft een interessant affiche te worden, aldus Nagtzaam. “Het is altijd een mooie wedstrijd tussen Gastel en Hoeven. Beiden ploegen zullen voor de winst gaan om bovenin de ranglijst te blijven. Uiteindelijk denk ik dat wij de sterkste zullen zijn en VV Hoeven met lege handen weer terugsturen uit Oud-Gastel. Ik voorspel een 2-0 overwinning.”

De wedstrijd tussen SC Gastel en VV Hoeven zal om 14:30 plaatsvinden op sportpark Blankershove. Scheidsrechter A.B. Stroobach zal samen met zijn assistenten het duel in goede banen proberen te leiden.

Foto: Boost Content & Campagnes

Meer informatie over SC Gastel vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel over SC Gastel.