MARIO-NUIJTEN-DHV

 

Mario Nuijten (20) begon met voetballen bij VV Klundert. Hij kwam terecht in de JO9-1, waar hij begon met voetballen. In zijn periode bij Klundert heeft hij alle jeugdelftallen doorlopen tot aan de JO19-1. De toenmalig linksbuiten mocht dan ook als 18-jarige zijn debuut maken in de hoofdmacht van club. Sinds twee jaar zit de omgetoverde aanvallende middenvelder bij DHV, waar hij eerst aan sloot in het derde en hij nu deel uit maakt van de selectie.

Mario is ervan overtuigd dat DHV 1, het dit seizoen moet laten zien. “Ik vind, dat we met de spelers die we hebben in de top drie moeten en kunnen eindigen. Er zijn redelijk wat nieuwe voetballers bij gekomen, die aardig kunnen ballen. We beginnen steeds meer als team te voetballen en te werken voor elkaar.” Mario maakt sinds dit jaar uit van de selectie. “Ik ben blij dat ik deze kans heb gepakt en een vaste waarde ben geworden op het middenveld. Mijn persoonlijke doel is daarom al bereikt. Als team wil ik nu het gezamenlijke doel behalen en dat is in de top drie eindigen.”

Met een terugblik op de vorige wedstrijd, tegen koploper Internos is Mario met het gespeelde spel tevreden. Het werd jammer genoeg 1-2 voor de club uit Etten-Leur. “We speelden sterk, net als de weken daarvoor. We werken steeds meer voor elkaar, wat belangrijk is binnen een team. Helaas verloren we met een doelpunt verschil. We hebben de tegenstander weinig kansen laten creëren, waarna de twee goals ongelukkig waren. Onze goal viel helaas te laat, om nog op gelijke stand te komen.” Volgens Mario, is er maar een ‘man of the match’ en dat is het hele team. “Ik vond niemand als individu een uitblinker. We speelden als team heel goed, wat voor mij belangrijker is. Iedereen leverde werklust op.”

De aankomende wedstrijd neemt DHV 1 het op tegen Boeimeer 1 in Breda. Mario voorspelt dat de uitslag 1-3 voor de ploeg die uit ‘Den Hoek’ komt. “Als ik terugblik op onze laatste twee wedstrijden ben ik ervan overtuigd dat wij aan het langste eind trekken en drie punten mee nemen. We zijn ijzer sterk als team, iedereen zijn taak goed uitvoert en de bal het werk laat doen dan verwacht ik verder geen problemen tijdens deze wedstrijd.”

Voor meer informatie over de club en de wedstrijd klik hier.

 

Lees hier ook de vorige Voorbeschouwing van DHV.