lars-leijten-klundert

Lars Leijten (19) begon op zijn vijfde met voetballen bij V.V. Klundert. Afgelopen jaar maakte hij als 18-jarige zijn debuut in het eerste van de club uit Klundert. Lars die als centraal-verdediger speelt moest in het begin even wennen aan het niveau van de senioren, aangezien hij vanuit de jeugd is doorgeschoven. “Het was in het begin echt even aanpoten. Uiteraard vond ik het wel een mooie ervaring om mee te maken. Als jonge jongen wilde ik altijd al spelen in de hoofdmacht.”

Klundert 1 komt op dit moment uit in de derde klasse, op zondag. Echter denkt Lars dat ze dit seizoen goed mee kunnen op het niveau waar op ze te zien zijn. “Ik denk dat we goed mee kunnen in de derde klasse. In de ploeg zie ik ook een hoop potentie. De strijd om te de titel gaat dan ook tussen Halsteren, Tholense Boys en ons. Mijn verwachting is dan ook, dat we binnen de top drie eindigen, maar je mag altijd blijven hopen voor het kampioenschap. Het is nog een lange weg te gaan en daar moeten we ook nu ons niet mee bezighouden. Het is het belangrijkst, dat we goed spelen en elke wedstrijd het maximale uit elkaar halen.” Persoonlijk heeft Lars zijn zinnen gezet op meer speeltijd. “Ik weet dat het team lekker draait, maar ik wel me honderd procent inzetten om meer speeltijd af te dwingen. Ik wil me zo in de kijker spelen, om voor volgend jaar een vaste plek te bezitten.”

Samen met Lars werpen we een terugblik op de vorige wedstrijd. Klundert won thuis van Krabbendijke. In Klundert werd het 3-0 voor de thuisploeg, waardoor de ploeg de drie punten kon toevoegen. “We hebben compact gespeeld en kwamen dan ook snel op voorsprong door een balletje van Ramon Frijters. Binnen het half uur kwamen we op 2-0. In de tweede helft werd het ook nog eens 3-0 dankzij Grace Kitinge. Helaas verzuimde we veel van onze kansen, anders was de uitslag nog groter geworden.” ‘Man of the match’ voor Lars was, de man met de openingstreffer: Jeffrey van Wingerden. Dankzij zijn goal en assist had hij een groot aandeel in de overwinning voor ons. Jeffrey is altijd een harde werker en dat zag je afgelopen zaterdag ook weer.”

De aankomende wedstrijd neemt Klundert het op te uit Duiveland. Lars voorspelt dat de uitslag 0-3 voor Klundert wordt. “Duiveland staat onder ons, maar dat is uiteraard geen teken dat wij een makkelijke middag gaan krijgen. Als team moeten we doorgaan, waar we mee bezig waren. Klundert 1 is een gemotiveerde ploeg die gewoon in de top van deze competitie mee kan. Deze tegenstander moet in principe te pakken zijn voor ons.”

Meer informatie over VV Klundert vindt u hier terug.
Lees hier de vorige voorbeschouwing van VV Klundert.