Joshua-Broeders-virtus

Joshua Broeders (27) is als vijf jarige begonnen met voetballen bij Seolto in Zevenbergen. Zijn hele familie voetbalde bij de buren, waarna hij toch koos voor Seolto. “Mijn beste vriend speelde daar, de keuze was dus snel gemaakt.” Als 15-jarige maakte hij zijn debuut in het eerste, dit deed hij in een bekerwedstrijd. Steeds vaker mocht ik meedoen, waarna ik uiteindelijk aansloot. Hij speelde tot vorig jaar bij de club, waarna hij met zijn vrienden Sebastian Stoop en Tom Wijne een nieuwe uitdaging wilde aangaan. Zijn neef, Paul Eland werd fysio/verzorger, waarna de verdedigende middenvelder de knoop doorhakte en bij Virtus 1 aansloot.

Volgens de nummer zes van het elftal, dient Virtus bij de eerste vier te eindigen. “Bavel blijft de punten maar binnen slepen. Tegelijk is dit een ploeg, waar ik van onder de indruk ben. Het was tevens ook de enige ploeg die ervoor zorgde dat we geen kansen creëerde. Met het team dat we nu hebben moeten we bovenin mee doen en het maximale eruit halen. Ik hoop dat er wellicht nog iets meer in zit aan het einde van het seizoen.

Joshua merkte dat hij bij Seolto een beetje in een dip terecht was gekomen. “Ik merk dan nu, dat ik meer plezier in de trainingen en wedstrijden heb, wat voor mijn eigen spel ten goede komt. Persoonlijk vind ik het ook leuk om jonge jongens te helpen ontwikkelen. Bij Virtus is me dan ook opgevallen dat er een aantal pareltjes rondliepen. Ik hoop de ervaring die ik heb, om die te delen en de jongens naar een hoger plan te krijgen.”

Vorig wedstrijd, eindigde de wedstrijd tegen SC Emma in een nederlaag. In Dordrecht werd het 1-0 voor de thuisploeg. “De keeper van Emma zal deze middag niet snel vergeten. De beste man, pakte alles wat hij kon pakken. Het veld was moeilijk bespeelbaar om ons spel te kunnen spelen. Met de spelers die bij Virtus rondlopen, moeten we zoveel mogelijk de bal in bezit hebben en kansen creeëren. Kansen hadden we genoeg, alleen wilde de bal er niet in. Emma kreeg hier en daar ook een kans, maar zij vochten voor elke meter en ik denk dat we daarvan onder de indruk waren. ‘Man of the watch’ dit duel was voor Joshua, vlagger Mat Rullens. “De beste man offerde weer een zondag middag op om bij ons een pot te komen vlaggen, omdat de andere mannen niet konden.”

De aankomende wedstrijd neemt Virtus 1 het op tegen VV Gilze. Joshua voorspelt dat de punten mee gaan naar Zevenbergen. “Doelpunten vallen er gegarandeerd. Ik ken Gilze alleen van de stand en die laat zien dat ze beter presteren dan wij. Zij scoren veel doelpunten en krijgen er ook redelijk wat tegen, dit wat wij hetzelfde doen. Ik verwacht een spannende pot en dan hoop ik dat het kwartje nu weer een keer onze kant valt.”

Meer informatie over Virtus? Neem hier eens een kijkje op de website.
Of lees hier een ander artikel over Virtus.