joost-van-sprundel-virtus-

Joost van Sprundel (18) speelt al bij Virtus sinds hij dat zich kan herinneren. Hij was zes jaar oud, toen hij lid werd van de club uit Zevenbergen. Bij Virtus heeft hij alle selectie elftallen doorlopen, waarna hij vorig seizoen zijn opwachting mocht maken in de hoofdmacht van de club.  

Het doel van de middenvelder met Virtus is helder. “We willen en moeten eigenlijk bij de eerste vijf eindigen. In de huidige stand staan wij zesde. Het moet haalbaar zijn, omdat de plekken boven ons niet heel ver weg zijn. We hebben een sterke en leuke selectie, wat fijn is om in te voetballen. Als iedereen voor elkaar werkt, denk ik dat we nog heel wat punten kunnen binnen halen en zeker kunnen stijgen op de ranglijst.” Persoonlijk wilt hij hard werken om zoveel mogelijk minuten te maken in het eerste. “Ik hoop tijdens dit seizoen en de aankomende seizoenen mezelf ook als voetballer te ontwikkelen.”

Vorig wedstrijd, eindigde de thuiswedstrijd tegen V.V. Gilze 1 met een verlies voor Virtus 1. In Gilze werd het 4-0 voor de thuisploeg. “Eerste helft begonnen we met de wind tegen, waardoor we redelijk moeilijk aan voetballen toekwamen. Met de lange bal kwamen we ook niet ver, waardoor Gilze ons makkelijk vast kon zetten. We wilden de rust met 0-0 in gaan, maar kregen helaas net voor het fluitsignaal een penalty tegen die erin ging. Het plan na de rust, was om met de wind mee vol druk te zetten op de tegenpartij en de achterstand om te draaien. Helaas kregen we een vroege rode kaart in de tweede helft, waardoor het lastig werd in de tweede helft. De wedstrijd eindigde dan ook in een verlies voor ons.” Volgens Joost was er geen ‘man of the match’ voor dit duel. “Er waren van onze kant geen uitblinkers, waardoor ik ook geen ‘man of the match’ kan aanwijzen.”

De aankomende wedstrijd neemt Virtus 1 het op tegen Irene’58 1. Joost voorspelt dat de drie punten in Zevenbergen zullen blijven. “Zondag moeten we de laatste wedstrijd voor de winterstop spelen. Het is dan ook een wedstrijd die wij thuis moeten winnen. Als team willen we dan ook met een goed gevoel de winterstop ingaan en hier heb ik alle vertrouwen in.”

Meer informatie over Virtus vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over Virtus.