west-brabant-coert-doomen-SC-Gastel-voorbeschouwing

Coert Doomen is al jaren de vaste doelman bij SC Gastel. De 26-jarige sluitpost begon op zijn zesde bij de dorpsclub en doorliep alle hoogste jeugdelftallen. Op 15-jarige leeftijd mocht hij zelfs als B-junior zijn debuut al maken voor het eerste elftal, toen de rood-zwarten het opnamen tegen Sarto. Eerste keeper Maurice van Hassel pakte een kwartier voor tijd een rode kaart, waardoor Doomen als ‘broekie’ het doel schoon moest zien te houden. Vanaf het seizoen 2008/2009 zit hij vast bij de selectie en is hij niet meer weg te denken uit het doel van Gastel.

Doomen wil dit seizoen meedoen voor de plekken om promotie. ”Na 2 jaar geleden 2e te zijn geëindigd en vorig jaar kleurloos 7e als eindklassering te hebben bereikt, zijn we weer hongerig naar het spelen van nacompetitie om promotie. Dit hebben we met z’n allen uitgesproken in de voorbereiding. Ik sta hier volledig achter. De start van de competitie is in ieder geval veelbelovend.”

Afgelopen wedstrijd verliep goed voor SC Gastel. De club speelde thuis tegen vv Schijf, wat te boek staat als zeer lastige tegenstander. Ze wisten met 3-0 te winnen. ”Vooraf waren we gewaarschuwd voor Schijf. Vorig jaar hebben we maar 1 punt gehaald tegen ze en Schijf had in de eerste drie wedstrijden zes punten bij elkaar gevoetbald. Tijdens de wedstrijd maakten we continu het spel en hadden ze zeer weinig te vertellen. Op het ideale moment vlak voor rust maakte we de 1-0. In de 2e helft verwachtte we een offensief van Schijf, alleen scoorden wij enkele seconden na rust de 2-0 waardoor het echte offensief uitbleef. Een zeer goede overwinning waardoor we bovenin de stand blijven staan.”

Volgens de doelman was centrale verdediger Davey Forster de man of the match. ”Aanvallend heeft vv Schijf nauwelijks een kans gecreëerd. Hiervoor heeft Davey, samen met zijn compagnon Luc de Jong in het hart van de defensie, gezorgd. De spits werd door Davey in de mandekking goed in bedwang gehouden.”

Komend weekend speelt de club uit tegen VV Terneuzen 1. ”VV Terneuzen bleek vorig jaar een uitstekende ploeg. Na een weifelende start bereikte ze nog de finale van de nacompetitie voor promotie. Dit seizoen hebben ze de lijn van afgelopen seizoen doorgetrokken en zijn ze bovenin de rangschikking te vinden. We weten dat ze voorin een aantal zeer snelle en behendige jongens hebben staan en achterin is het zeer solide bij ze. Voor ons is dit een cruciaal treffen in een reeks wedstrijden om mee te blijven doen voor de eerste periode. Ik gok dat het 1-2 wordt. Na Terneuzen treffen we nog RBC, vv Zundert en HVV’24 voor de eerste periode, allemaal ploegen die voor het seizoen hoog ingeschaald zouden worden.”

Aanstaande zondag om 14.30 uur zal het fluitsignaal klinken op sportpark ‘De Vliegende Hollander’. De wedstrijd zal onder leiding staan van Dhr. M. Schrama.