bryan-hellemons-roodwit

Bryan Hellemons (26) komt zijn hele leven al uit voor Rood-Wit. Hij kwam als 16-jarige bij de selectie van club uit Sint-Willebrord, waar hij doorstroomde vanuit de JO17-1. Rood-wit speelde toen der tijd nog vierde klasse, tegenwoordig komt het uit in de eerste klasse. “Het scheelde dat ik een trainer had die ik al kende, vanuit de jeugd. Het was voor mij dan ook makkelijker om mezelf aan te passen.” In Bryan zijn eerste jaar, promoveerde hij met het team naar de derde klasse.

De rechtsback, die dit seizoen vaker als centrale verdediger speelt wilt de ploeg zo verdedigend mogelijk neerzetten. “Ik wil iedereen zo scherp mogelijk houden om met iedereen zo vaak mogelijk de nul houden.” Gekeken naar de competitie zou volgens Bryan handhaving zonder nacompetitie te spelen, mogelijk zijn. “Gezien de ploegen waar we tegen gespeeld hebben zou het mogelijk moeten zijn, om erin te blijven. Het zal zwaar worden en we moeten elke wedstrijd honderd procent geven.”

De vorige wedstrijd nam de ploeg het op tegen Den Hoorn op Brabantse bodem. Het werd een 4-3 winst voor de thuisploeg. “Voor ons was het een belangrijke wedstrijd. Als we wonnen haakte we aan bij de rest en bij verlies zou het gat groter worden met zes punten, naar de middenmoot. Het was een zware wedstrijd, maar op karakter en inzet hebben we de overwinning binnen weten te slepen.” Voor Bryan is het lastig om iemand aan te wijzen als ‘man of the match’, toch kiest hij voor Dennis Jaspers. “Hij maakte twee belangrijke doelpunten, waardoor hij toch wel een heel belangrijk aandeel had voor de winst.”

Aankomende zondag komt DHC op bezoek op sportpark De Gagelrijzen. Volgens de verdediger wordt het een zware pot. “DHC heeft de eerste periode gepakt, maar heeft daarna wel punten laten liggen. Wij hebben vertrouwen dat we na de laatste wedstrijd nu weer een goed resultaat kunnen halen. We hebben een goed en gezellig trainingskamp achter de rug, wij zijn klaar om te vlammen!”

De aanvang van de wedstrijd is 14:00 op sportpark De Gagelrijzen in Sint-Willebrord.

Meer informatie over de club, klik hier.