west-brabant-roosendaal-sc-gastel-bart-aarssen

Bart Aarssen is een vaste kracht bij het eerste elftal van SC Gastel. De 22-jarige middenvelder is begonnen op zijn zesde en heeft alle hoogste jeugdelftallen doorlopen, tot hij op 18-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken voor het vlaggenschip van de rood-zwarten.

De loyale nummer acht van SC Gastel mag al vijf jaar opdraven bij de selectie. In die jaren heeft hij al een paar mooie momenten meegemaakt. “De promotie naar de derde klasse en de periodetitel in diezelfde klasse waren mijn hoogtepunten. Ik hoop dat we komend seizoen weer een periodetitel kunnen pakken. Bij deze doelstelling hoort een plekje in de top drie, al zal dat lastig worden aangezien veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Ik denk dat Terneuzen de grootste titelkandidaat is.”

Afgelopen zondag werd er uit tegen Steenbergen gelijk gespeeld. In een doelpuntloze pot was het lastig voetballen voor SC Gastel. “Van onze kant was het een lastige wedstrijd, waarbij te veel mensen de ondergrens aanraakte. Hierdoor kwamen we lastig aan voetballen. Toch hebben we op één grote kans na, die goed gepakt werd door onze keeper, niets weggegeven.” De beste man aan Gastel-zijde was dan ook doelman Coert Doomen. “Hij kon zich onderscheiden met een aantal goede reddingen, waardoor we toch één punt behaalde.”

Volgende wedstrijd is thuis tegen DSE, die net zoals SC Gastel ook vier punten hebben behaald uit twee wedstrijden. Bart denkt dat het een leuke pot gaat worden op sportpark Blankershove. “Ik vind dat wij thuis altijd voor een overwinning moeten gaan, vooral met de revanchegevoelens die we hebben van de afgelopen wedstrijden, waarin we ondermaats gepresteerd hebben. We moeten ervoor zorgen dat we de punten in eigen huis houden. Als groep zijnde willen we laten zien waar we staan en wat we kunnen. Daarbij wil ik als persoon en als team laten zien wat we kunnen met de bal. Alles bij elkaar gok ik op een 3-1 overwinning.”

De nieuwsgierige lezer kan aankomende zondag de wedstrijd tussen SC Gastel en DSE in de 3klasse aanschouwen. Deze zal plaatsvinden op sportpark Blankershove van SC Gastel en zal starten om 14:30.