henrico-henrietta-prinsenland

Henrico Henrietta (19) speelt komt tegenwoordig uit voor V.V. Prinsenland. Hiervoor speelde hij bij clubs zoals FC Dordrecht, RKSV Halsteren en MOC’17. Hij is ook international van Sint-Maarten, waar hij een aantal interlands achter zijn naam heeft staan. De vleugelaanvaller speelt sinds twee jaar voor de club uit Dinteloord, waar hij op zijn achttiende zijn debuut mocht maken in het eerste.

Prinsenland komt uit in de derde klasse op zaterdag. Zelf kondigt de aanvaller aan volgend seizoen een stap hogerop te willen. “Ik wil een niveau omhoog, of dit nou met Prinsenland of als individu gebeurt. Ik wil het hoogst haalbare halen en ben bereid daarvoor te knokken.”

In een korte terugblik van afgelopen wedstrijd zien we dat V.V. Prinsenland de punten met V.V. Klundert 1 moest delen. In Dinteloord werd het uiteindelijk 2-2, waardoor de ploeg met één punt tevreden moest zijn. “Ik begon op de bank en viel pas na minuut 75 in, omdat ik terugkwam van een interland. Ik scoorde de 1-2, wat voor de aansluitingstreffer zorgde. Kort daarna werd de 2-2 gemaakt.”

De aankomende wedstrijd neemt V.V. Prinsenland 1 het op tegen V.V. Krabbendijke 1 op onbekend terrein. Henrico voorspelt dat de aankomende zaterdag de drie punten meegaan naar Dinteloord. “We gaan voor aanvallend voetbal en proberen daarom voor veel dreiging te zorgen. Achterin gaan we weinig weggeven. Het wordt 0-3 voor Prinsenland.”

De aanvang van de wedstrijd is om 14:30, aankomende zaterdag 27 oktober op sportpark Krabbendijke.