west-brabant-bergen-op-zoom-tholen-de-voorbeschouwing-giovanni-moerland-RKSV-Halsteren

Giovanni Moerland (22) speelt voor zijn tweede jaar bij RKSV Halsteren. De linksback begon op zijn vijfde bij MOC’17, daarna speelde hij tot zijn 12bij NAC Breda en ook nog één jaar bij RBC. Toen RBC failliet ging maakte hij weer de overstap terug naar MOC’17, waar hij debuteerde op 17-jarige leeftijd. Na twee jaar bij de selectie van MOC’17 maakte Giovanni de overstap naar RKSV Halsteren.

De talentvolle linksback is zeer ambitieus over komend seizoen. “Ik wil graag de top van het amateurvoetbal bereiken. Dit zou ik natuurlijk het liefst met RKSV Halsteren doen. Verder hoop ik dat ik me dit seizoen verder kan ontwikkelen en dat ik belangrijk kan zijn in het elftal. Met het team zou ik het mooi vinden als, we net zoals afgelopen jaren, mee doen om de prijzen en deze dan binnen te halen. Ik denk dat het nu nog lastigs is om te zeggen waar we eindigen. De competitie is nog maar net van start en veel ploegen zijn onbekend voor mij. Wanneer je elke tegenstander gehad hebt, weet je denk ik waar je staat en wat de kansen zijn. Toch hoop ik op een periodetitel of nacompetitie om promotie af te kunnen dwingen.”

Afgelopen weekend werd er tegen Baronie in een matige wedstrijd gelijk gespeeld. “Het was van beide kanten denk ik een mindere wedstrijd, waarin er niet heel veel gebeurde tot aan het slot van de wedstrijd. We kwamen op een 0-1 voorsprong via een mooie solo van Thomas Marijnissen. Toen kwam Baronie met 10 man te staan door natrappen van een speler. In de laatste minuten kreeg Baronie een vrije trap op een mooie plek, een laatste kans om gelijk te maken. De bal vloog erin, omdat hij van richting werd veranderd door de muur. Over heel de wedstrijd gezien een terechte uitslag denk ik, maar wel heel zuur dat je hem zo laat en op zo’n manier tegen krijgt. Wel vond ik onze defensie erg sterk spelen. Vooral Perry Bierkens, hij was in mijn ogen de man of the match. Perry won al zijn duels en was belangrijk met een paar goede tackles en onderscheppingen.”

De volgende wedstrijd is thuis tegen IFC, die maar twee punten onder RKSV Halsteren staan. “Ik denk dat het een spannende wedstrijd gaat worden, omdat IFC ook een goede start van de competitie heeft. Uiteindelijk denk ik dat wij over meer individuele kwaliteiten beschikken en aan het langste eind trekken via 2 goals van Fouad Idabdelhay. Uiteindelijk denk ik dat het 2-1 wordt.”

De wedstrijd uit de Hoofdklasse B zal plaatsvinden op sportpark de Beek en start om 14:30.