gijs-jansen-vv-noordhoek

Gijs Jansen (20) begon op zijn zesde met voetballen bij V.V. Virtus uit Zevenbergen, waar hij tot de JO17 in de selectie elftallen speelde. Hij sloot twee jaar geleden aan bij het eerste van V.V. Noordhoek. Daar maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste. Gijs is een flexibele speler, zo kan hij zowel links en rechtsvoor als linksachter en rechtsachter uit de voeten.

Noordhoek 1 komt op dit moment uit in de vierde klasse, op zondag. Echter denkt Gijs dat ze dit seizoen niet omhoog moeten gaan kijken. “Wij zijn geen ploeg die bovenin meedraait, wij moeten een stabiele ploeg worden die met de middenmoot genoegen moet nemen. Ik zie ons uiteindelijk als tiende eindigen. Je moet realistisch zijn, we zijn een kleine club met een kleine selectie, waardoor het lastig wordt voor ons. Het team is een hardwerkende ploeg die knokt voor ieder punt. Ik zelf wil belangrijk zijn voor het team, door mijn taken uit te voeren en zo af en toe een goal of assist mee te pakken.”

Met een terugblik op de vorige wedstrijd verloor V.V. Noordhoek uit van WVV’67 1. In Woensdrecht werd het 1-0 voor de thuisploeg, waardoor de ploeg zonder punten terug keerde naar Noordhoek. “Het was een matige wedstrijd met veel kansen voor ons, ook na de vroege rode kaart van medespeler Willem van Eekelen. Helaas wisten we de kansen niet te verzilveren. De tegenstander integendeel, kreeg maar een aantal kansen die zij wel één keer wisten te benutten met een doelpunt. De ‘man of the match’ voor mij was Jeroen Suykerbuyk. Hij speelde een sterke wedstrijd, zo zat hij overal tussen en speelde de bal vaak naar de goede kleur. Dit is iets wat onze trainer Hans Kortweg gezegd zou hebben.”

Jammer genoeg kon de flankspeler niet de hele wedstrijd uitspelen. Hij moest van het veld worden gehaald, omdat hij last had van zijn kuitblessure. “Ik heb hier helaas al jaren last van.”

De aankomende wedstrijd neemt V.V. Noordhoek 1 het thuis op tegen V.V. Vivoo 1 uit Huijbergen. Gijs voorspelt dat de uitslag 2-1 voor Noordhoek wordt. “We wisten als team zijnde een aantal keer nog niet te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat de punten nog zullen komen, ondanks de slechte seizoenstart. Als ploeg zijnde gaan we er alles aan doen om dit recht te zetten.”

De aanvang van de wedstrijd is om 14:30, aankomende zondag 27 oktober.