De Amateurvoetbalclubs van Nederland voetballen op dit moment in groepjes van 4 in een halve competitie en maken op die manier uit wie er doorgaat in het Bekertoernooi.

RWB is samen met Olympia’60, NEO´25 en Baardwijk ingedeeld in Groep 2-73. Baardwijk en RWB komen door de degradatie van RWB elkaar in de competitie niet tegen, door de indeling van de poulefase van de beker staat er volgende week toch nog een RWB – Baardwijk op het programma. Al jaren is RWB – Baardwijk de derby van Waalwijk. De laatste 25 jaar staan beide verenigingen regelmatig bij elkaar ingedeeld. Beide verenigingen komen voort uit een dorp wat toegevoegd is aan Waalwijk, RWB uit Besoyen oftewel Waalwijk-West en Baardwijk uit Waalwijk-Oost. Dat beide clubs dus willen winnen is tijdens deze wedstrijden wel duidelijk. De laatste jaren is er steeds veel strijd maar is er zowel tijdens als na de wedstrijd een gezonde sfeer en blijft het ook in de derde helft gezellig. Beide ploegen zullen na de wedstrijd van afgelopen weekend zeker willen winnen, want beide startte het bekertoernooi met een verliespartij. Baardwijk verloor thuis met 1-2 van NEO’25 en RWB verloor uit met 0-1 van Olympia’60. Zondag 8 september begint de derby op Sportpark De Gaard om 14.30 uur en is de entree gratis.

Ook RWB VR Zondag spelen voor de beker zondag 8 september thuis, na de beker begonnen te zijn met een 0-18 overwinning uit bij TGG VR2. Zondag spelen ze thuis tegen Wilhelmina VR2 wat afgelopen zondag met 4-4 gelijk speelde tegen Baardwijk VR2.

Na de wedstrijd RWB – Baardwijk om 16.15 uur wordt de disco van RWB voor de dag gehaald om zoals het hoort bij een derby de derde helft te vieren.