Zeven dagen tot kerst en dit is alweer de vijfde kerstboom die je via VoetbalJournaal te zien krijgt. Vandaag vroegen we aan Twan van Mechelen (33) wie zijn beste mede- en/of tegenspelers tot nu toe zijn. Met deze namen vulden we samen Twan zijn kerstboomopstelling (1-4-3-2-1) in. Twan is de rechtshalf van RKSV Halsteren Zaterdag. Hij begon met voetballen toen hij zeven jaar oud was. Voor RKSV Halsteren speelde hij bij Nieuw-Borgvliet, DOSKO en MOC’17. Na zijn debuut op zijn 19e voor Nieuw-Borgvliet, maakte hij drie jaar later de stap naar de zondag afdeling van RKSV Halsteren.

Voordat we de kerstboom gaan optuigen vertelde Twan dat het misschien niet de beste 11 zijn, maar wel de spelers die hem het meest zijn bijgebleven. Eerst wilden we graag weten wie Twan zijn beste trainer geweest is. “Peter Maas, naast zijn enorme fanatisme is Peter tactisch heel erg sterk.” Twan kent Peter van zijn tijd bij RKSV Halsteren.

Over tot de stam van de kerstboom. Maik van den Kieboom is voor Twan de beste keeper. “Maik is een goede keeper, in mijn seizoen bij DOSKO scoorde hij zelfs twee doelpunten.”

Onderaan de kerstboom is er plek voor vier verdedigers. Twan vult deze posities in met de volgende namen. Rechtsback: Iwan Geense van RKSV Halsteren. “Wij noemden hem buffel. Ik denk dat hij ondanks zijn leeftijd nog steeds de fitheid van een 20-jarige heeft.” Rechter centrale verdediger: Robin van Nijnatten van RKSV Halsteren. “Robin is een goede kerel. Hij was niet de snelste maar zorgde er altijd voor dat hij goed opgesteld stond.” Linker centrale verdediger: John Janssen. “John is een keiharde verdediger die harder kopt dan dat ik schiet!” Twan zijn beste linksback komt van een tegenstander, Mark Deijkers van BSC. “Mark is degene die mij het meest eis bijgebleven. Ik stond altijd tegen hem als we met Halsteren tegen BSC speelden. Bloedirritant, maar altijd mooie duels.”

Het 3-koppige middenveld wordt ingevuld door Ramon Luijten, Sigourney Bandjar en Vincent Vervoort. Allen van zijn tijd bij RKSV Halsteren. “Ramon is ijzersterk en heel goed in het positiespel. Iets wat als middenvelder alleen maar in het voordeel kan werken.” “Sigourney is een goede kerel, op en naast het veld!” Vincent is voor Twan erg belangrijk geweest in zijn statistieken. “Ik heb het weleens eerder aangegeven, maar Vincent is misschien wel de beste speler waar ik ooit mee heb samen gespeeld. Het jaar dat wij samenspeelde was hij verantwoordelijk voor 80% van de assists op mijn doelpunten.”

Tiago Faria da Silva en Alan Grozdanic zijn de twee aanvallende middenvelders. “Tiago is een handige dribbelaar, maar wel iemand die rood kon pakken op een training, oftewel superfanatiek.” Over Alan Grozdanic moesten we bij Danny Suijkerbuijk zijn, vertelde Twan. “Alan is een mooie voetballer met een goede trap. Ik heb vooral veel met hem gelachen, vraag maar aan Danny”, zei Twan met een knipoog.

Tenslotte de spits, Joe Yoffe. Een Engelse spits met clubs achter zijn naam uit Engeland, Spanje, Ierland, Australië, Noorwegen en Nederland. “Good lad! Goede gast ook voor de groep”, is wat Twan over hem zei. Met Joe Yoffe als piek op de kerstboom is Twan zijn boom opgetuigd. Blijf de website in de gaten houden, later vandaag komt er nog een kerstboom online!

Klik hier voor meer Kerstbomen
Klik hier voor meer artikelen over RKSV Halsteren