west-brabant-de-fendert-linda-bolluijt-etten-leur

Met enorm veel plezier traint en coacht Linda Bolluijt (44) voor het tweede seizoen het MO15 team van De Fendert. Op ‘zaterdag voetbaldag’ probeert de fanatieke voetballiefhebber de duels van haar zonen Thijmen en Kai bij te wonen, maar haar meidenteam gaat voor.

Het gaat goed met de meiden- en damesafdeling van vv De Fendert. De fusieclub heeft een MO11, MO13 en MO15, twee volledige seniorenteams en een Vrouwen 30+ team, dat op vrijdag af en toe wedstrijdjes speelt. Bovendien zijn er ook nog meiden van tien jaar of jonger die tussen de jongens spelen. “We hadden ook een MO19, maar die speelsters voetballen na de winterstop mee met de dames, omdat ze in de najaarscompetitie helaas steeds moeite hadden een team op de been te krijgen”, zegt Linda Bolluijt. “De meiden- en vrouwen vormen een belangrijke tak binnen De Fendert en dat blijkt ook wel uit een mooie gebeurtenis. Niet zo lang geleden zijn alle meidenteams door een sponsor helemaal in het nieuw gestoken met een tenue en trainingspak. Daar zijn we erg trots op.”

Allereerste meisje
Bolluijt vindt het fantastisch om alle meiden zaterdags te zien voetballen in Fijnaart en is stiekem ook een beetje jaloers op de speelsters. In haar jeugd was dit namelijk ondenkbaar. “Ik was een goede voetbalster en het allereerste meisje dat voor FSV voetbalde, op het middenveld kon ik goed uit de voeten. Tot mijn dertiende speelde ik tussen de jongens, maar hierna mocht ik niet meer meedoen. Dat kwam omdat wedstrijden vanaf die leeftijd meestal gefloten werden door gediplomeerde scheidsrechters. Soms had ik echter geluk en mocht ik toch meevoetballen”, zo herinnert Bolluijt zich. “Jaren later kwam er een damesteam bij Kaaise Boys, waarmee we ooit een kampioenswedstrijd wonnen voor meer dan tweehonderd toeschouwers. Dat moment zal ik nooit meer vergeten.”

Hecht team
Inmiddels is die periode allang achter de rug. Kaaise Boys en FSV fuseerden tot vv De Fendert en Bolluijt is coach van de MO15-1, een elftal waar ze enorm trots op is. “We hebben een heel hecht team, waarin gezelligheid belangrijker is dan presteren. We hebben maar één MO15 en dus zowel beginners als super getalenteerde speelsters in ons elftal. De sfeer is belangrijker dan goed presteren. De meiden lachen heel wat af en hebben veel respect voor elkaar, dat vind ik geweldig.”

Doorstroming
Op voetballend gebied maakt de gehele meidenafdeling van De Fendert stappen, maar de clubleiding vindt het nog veel belangrijker dat de elftallen bij elkaar blijven. Bolluijt, die geen organisatiefunctie heeft maar regelmatig aanklopt bij het bestuur, is het daar roerend mee eens. “Het is belangrijk dat er een goede doorstroming is voor meiden. Want als de leeftijdsverschillen te groot worden, neemt het plezier af. En dat is nu net wat we willen voorkomen, want we zijn iets heel moois aan het opbouwen bij onze prachtige club. Mijn zonen Thijmen en Kai spelen ook bij De Fendert, twee getalenteerde spelers. Ik ga graag bij ze kijken, maar zijn weten ook dat mijn meidenteam voorgaat. Dat hoort ook als trainer/coach.”

Meer informatie over VV de Fendert? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur.