west-brabant-vv-kogelvangers-daan-oudhof-etten-leur

Hij speelt al elf jaar in het eerste van het vlaggenschip en ook buiten het veld is Daan Oudhof (27) zeer actief bij Kogelvangers. Als algemeen bestuurslid bekommert hij zich om het sponsorbeleid van de zaterdagclub uit Willemstad en bovendien organiseert hij graag evenementen op het fraaie sportpark in het uiterste puntje van de vestingstad.

Als 16-jarige maakte Daan Oudhof al voor het eerst zijn opwachting in Kogelvangers 1 en op vrij jonge leeftijd beleefde hij zijn mooiste seizoen tot nu toe bij de zaterdagclub. Onder leiding van voormalig prof Henk Vos promoveerde Kogelvangers in het seizoen 2012/2013 naar de derde klasse, het niveau waar de dorpsvereniging inmiddels alweer flink wat jaartjes speelt. “Het is erg bijzonder als je bij de senioren een promotie meemaakt, dat is gebleken in de jaren die daarop volgden”, zegt de inmiddels ervaren kracht in het elftal van coach Brian Roquas. “We eindigen al enkele seizoenen in de middenmoot, maar wie weet komt daar dit seizoen verandering in. Met onder meer Robert Braber en de gebroeders Moerland beschikken we over veel kwaliteit. Halsteren zal kampioen worden, maar vanaf plek twee zijn de verschillen klein. Hopelijk kunnen we meestrijden om een promotieticket.”

Sponsorcommissie
Het liefst speelt Oudhof op het middenveld, maar Roquas stelt hem op in de voorste linie. Als aanspeelpunt bedient hij graag zijn teamgenoten, in plaats van dat hijzelf in scoringspositie komt. Ook buiten het veld handelt de voorhoedespeler als een echte teamspeler. Oudhof is namelijk een jongen van de club, die veel over heeft voor Kogelvangers. Vroeger coachte hij weleens een jeugdteam wanneer dat verlegen zat om een trainer. En sinds een paar jaar heeft Oudhof een algemene rol in het bestuur, waarin hij zich onder meer inzet voor de sponsorcommissie. “Willemstad is belangrijk voor Kogelvangers en andersom. Daarom hopen we zo veel mogelijk lokale ondernemers te verbinden aan de club”, stelt Oudhof.

Mosselavond
Het is natuurlijk fijn als de clubkas gespekt wordt met wat sponsorgeld, maar liever richt Oudhof zich op een taak die hij nog veel leuker vindt: de organisatie van evenementen. Bij Kogelvangers is er minimaal driemaal per seizoen een feestavond, er bestaat een medailletoernooi en een jaarlijkse seizoenafsluiting. “De Mosselavond is ook weer terug van weggeweest, dat was vorig jaar een drukbezocht event”, zegt Oudhof, die ook kleinere projecten met liefde onder zijn hoede neemt. “Denk aan de begeleiding van de pupil van de week, kaart- en dartcompetities en het bijhouden van het Instagramaccount van ons vlaggenschip. Door die laatste idee merken we dat de jeugd meer betrokken is bij ons elftal dan voorheen.”

Oudhof stelt dat het goed gaat met Kogelvangers. “Ikzelf ben elke dag met de club bezig en gelukkig hebben we nog vele andere trouwe vrijwilligers die veel over hebben voor onze vereniging. Bovendien groeit onze jeugdafdeling en met het eerste presteren we dit jaar naar behoren.” Wat zou een ideale seizoenafsluiting zijn voor Kogelvangers 1? Die vraag beantwoordt Oudhof zowel vanuit een spelers- als bestuurdersperspectief. “Dan ga ik voor promotie via de nacompetitie op een zonnige zaterdag. Dan hebben we een goede reden om te feesten dan zal de baromzet ongetwijfeld hoog zijn.”

Meer informatie over VV Kogelvangers? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Etten-Leur.