west-brabant-jo19-vcw-hz75-oosterhout

Twee verschillende groepen jongens uit andere dorpen samenvoegen tot één selectie: dat is niet makkelijk. Toch bewijst de gecombineerde JO19 van HZ’75 en VCW dat het wel kan. Pakweg 22 jongemannen uit Wagenberg en Hooge Zwaluwe vormen vanaf dit seizoen een hechte selectie.

Yannick van der Corput (17) en Bram Gosens (15) vertellen los van elkaar hetzelfde verhaal over het ontstaan van de gezamenlijke JO19 van VCW en HZ’75: het initiatief werd ontvangen met de nodige scepsis, maar was vanaf de eerste ontmoeting een groot succes. En hoognodig, want beide teams kampten met te weinig spelers.

VREEMD
“Het is wat om een heel seizoen met vreemde gasten te voetballen, dachten wij vooraf. Maar het pakt echt heel goed uit, beter dan we allemaal hadden verwacht. Op de eerste training speelden we een partijtje en werden we al gelijk door elkaar gemengd. Iedereen wilde zichzelf laten zien en dus moest je wel goed met je ploeggenoten samenspelen. Daardoor werd het ijs gebroken en sindsdien is het alleen maar beter gegaan.” Aan het woord is Van der Corput, de 17-jarige laatste man van de JO19-1 en -2 van de combinatie HZ’75 en VCW. Hij is een jongen van VCW, maar heeft het ook bij HZ’75 ontzettend goed naar zijn zin. “Ik doe weleens mee met een seniorenelftal van die club en vind het daar echt heel gezellig.”

Ook de prestaties zijn aardig, zowel de JO19-1 als de JO19-2 doet mee om de bovenste plaatsen in respectievelijk de derde en vierde klasse. De 15-jarige Gosens is een broekie in het team. “Ik ben te groot om met onze JO15-1 mee te doen en voetbal daarom al jaren met ouderen. Ik heb op mijn veertiende zelfs al mijn debuut gemaakt bij de senioren.”

GEZELLIG
Ook hij ziet dat het een gezellige spelersgroep is geworden, de combinatieselectie van VCW en HZ’75. Gosens is zelf een jongen van HZ’75. “In het begin ben je natuurlijk wel bang voor een VCW-kamp en HZ’75-kamp, maar dat is totaal niet zo gegaan. We voetballen met z’n allen en drinken na afl oop met het hele team een biertje in het café van een van onze teamgenoten. We zijn allemaal jongens die hard willen trainen, maar ook niet té fanatiek zijn.” De 15-jarige middenvelder hoopt om de prijzen mee te blijven doen. “En dat het net zo gezellig blijft.”

Van de Corput sluit af met de conclusie die beide clubs als muziek in de oren zal klinken: “We hebben het allemaal naar ons zin: elk wedstrijd en training is gezellig. Het bevalt ons enorm goed.”

Meer informatie HZ’75? Klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Oosterhout.