V.V. Baronie

Voetbalvereniging Baronie is gevestigd in Breda spelend op Sportpark De Blauwe Klei. De club is opgericht op 4 juni 1926 en is niet weg te denken uit stad. V.V. Baronie heeft een rijke, sportieve historie waar er enige tijd zelfs betaald voetbal gespeeld werd.

Het professioneel avontuur heeft in totaal geduurd van 1955 tot en met 1971. Het team speelde die tijd in de toenmalig nog Tweede Divisie, de statige tribune van het hoofdveld doet nog herinneren aan die nostalgische periode. Helaas kon dit niveau niet doorgezet worden en ging de club weer terug naar de Tweede Klasse. Het heeft ongeveer tot de eind jaren 80 geduurd voordat dat de club zich naar de Hoofdklasse gevochten had. Over 1997 en 2001 is Baronie zelfs nog Algeheel Amateurkampioen van Nederland geworden.

V.V. Baronie heeft zowel een Zaterdag als een Zondag selectie afdeling. Het eerste elftal op Zaterdag speelt momenteel het seizoen 2019/20 in de Vierde klasse van het KNVB-district Zuid-I. Het Zondag elftal speelt in de Hoofdklasse B. Het seizoen 2016-2017 speelde Zondag 1 helaas een jaar in de Eerste Klasse, maar hier pakten ze gelijk het kampioenschap en vorig jaar werd er een mooie 4e plek in de Hoofdklasse behaald.

Baronie is echter veel meer dan zijn prestatieverleden alleen. Het staat met zijn locatie midden in een woonwijk letterlijk en figuurlijk in het midden van de samenleving. Inmiddels is de vereniging uitgegroeid tot 1500 leden waar vrouwen, mannen, meisjes en jongens, van alle leeftijden en afkomsten iedere week weer de sport spelen waar zij allemaal van houden. De club staat ook wel bekend als de ‘nette’ club, maar hier zijn ze dan ook meer dan trots op.

Deze week spreken wij met secretaris Ton van Beek, clubicoon Willem Hartmans en Zondag 1 hoofdtrainer Jurriaan van Poelje en  speler Jaimie Kankam (aanvoerder).

Foto van: https://bit.ly/2Ne0AtH – W.B. Tukke

Kijk voor meer informatie op de website V.V. Baronie hier