DSE en Unitas’30 zijn kampioen en Tim Coremans greep zijn kans onder de lat bij Sparta Rotterdam. Toeval of niet, al deze namen zijn verbonden aan centrumFIT in Etten-Leur. Paul Wijdeven, Eline de Lange en Robert de Ruiter doen de verzorging en fysiotherapie bij de twee Etten-Leurse voetbalclubs én begeleiden Coremans om zo fi t mogelijk te blijven. Fit blijven en snel revalideren voor de breedtesport en topsport, dat is centrumFIT.

De overeenkomst met DSE gaat inmiddels al haar vijfde seizoen in en met Unitas’30 het tweede jaar. CentrumFIT is een gevestigde naam in de Etten-Leurse sport. “Het zijn duurzame samenwerkingen, we doen niet alleen de verzorging en fysiotherapie bij DSE, maar helpen ook in advisering. Denk dan aan preventieve maatregelen of een trainingsschema voor in de zomer”, vertelt Paul Wijdeven, die zelf een achtergrond in de voetballerij heeft. “Ze kunnen meteen bij ons binnenlopen als er iets is, we zijn er op dinsdag- en donderdagavond en iedere zondag. Daarnaast kunnen de spelers snel bij onze locatie aan de Couperuslaan 22 terecht.” In samenspraak met de club heeft centrumFIT een professionele verzorgingsruimte in kunnen richten bij DSE. De samenwerking met de trainers is belangrijk. “Die moeten je vertrouwen. Als wij zeggen dat een speler niet kan spelen, dan kan dat ook echt niet. Dat gaat bij zowel DSE als Unitas’30 heel goed.”

CentrumFIT is er niet alleen voor topsporters en selectieteams, maar vindt de breedtesport juist zo belangrijk. “Iemand uit een vijfde team of een golfer van 70 jaar oud die graag achttien holes wil lopen zonder rugpijn is net zo belangrijk als een speler uit de selectie. We hebben de kennis, opleiding en ervaring die tot de topsport reikt, maar zijn er voor iedereen.” Die kennis is heel breed, maar tegelijkertijd hebben de medewerkers allemaal hun eigen specialisme. Zo weet Wijdeven alles van onder meer peesproblematiek en is De Lange gespecialiseerd in sporten als tennis en handbal, de zogenoemde bovenhandse sporten.

Ieder mens is anders, zo geldt dat ook voor je fysiek. Iedereen die bij centrumFIT aanklopt, krijgt dan ook maatwerk. Zo ook Tim Coremans, de Sparta-doelman uit Etten-Leur die zijn conditie en fitheid al sinds 2011 op peil houdt bij centrumFIT. Het is bij centrumFIT in de moderne sportruimte aan de Couperuslaan 22 ook mogelijk om lekker onder begeleiding te sporten, met een abonnement.

Dat DSE én Unitas’30 vorig seizoen kampioen zijn geworden, doet de fysiotherapeuten goed. “Je leeft heel erg mee, wordt echt onderdeel van het team. Ik weet zeker dat DSE in de derde en Unitas’30 in de eerste klasse goed mee kan doen.” En dat met een fitte selectie, dankzij centrumFIT. www.centrumfit.nl