RKSV BSC smacht naar een kunstgrasveld. Een kunstgrasmat op het hoofdveld zorgt ervoor dat alle grasmatten van de club op sportpark Vierhoeven langer goed blijven en de onderhoudskosten gereduceerd worden. Dat is nodig, zeker gezien BSC groeit en bloeit.

Sportdagen van de basisscholen, de Koningsspelen, voetbaldagen, talentendagen en activiteiten om sporten en bewegen onder scholieren én inwoners van de omliggende buurten te stimuleren: de velden van BSC worden nogal eens belast. Dat vinden de Roosendalers fijn, maar om de kwaliteit van de velden te kunnen waarborgen, zouden ze bij BSC graag één kunstgrasmat willen hebben. Nu wordt de belasting die de velden op sportpark Vierhoeven in één seizoen kunnen dragen in een paar maanden tijd al bereikt, legt Ad van Tilburg, voorzitter van BSC, uit. “De kwaliteit van deze grasmatten holt achteruit en laat duidelijk te wensen over. Hierdoor is een stijging van de onderhoudskosten onvermijdelijk.” Een kunstgrasveld aanleggen is eigenlijk de enige oplossing, oordeelt hij. “De belasting van de velden kan hiermee dusdanig gespreid worden dat de maximale capaciteit niet wordt overschreden. Daarnaast blijft hierdoor de kwaliteit van alle velden gegarandeerd en de onderhoudskosten richting toekomst stabiel of zelfs minder.” En aan het einde van het seizoen zijn dan niet alle velden kapotgelopen.

De overbelasting is een indirect gevolg van de groei van BSC. Sinds het nieuwe bestuur is aangetreden, heeft de club de weg naar boven weer gevonden. Zo is het aantal jeugdleden sinds eind 2016 gegroeid met 30 procent, is de BSC Soccer Academy opgestart in samenwerking met Soccer Upgrade, KDW-keeperstrainingen en Aleco Sport Visions en werkt de club aan een verbeterde uitstraling met de verbouwing van de boventribune.

BOVENTRIBUNE
De ruimte boven de tribune bij het hoofdveld van BSC was gedateerd. “Ze noemden het een VIP-ruimte, maar dat was het misschien in 1975”, vertelt Van Tilburg lachend. Hij staat alweer met een hamer, spijker en plank in zijn hand in de ruimte op deze zaterdagmiddag. Als de voorzitter niet achter de computer zaken regelt voor de club of in de bestuurskamer acte de présence geeft, helpt hij hier een handje. Hij werd niet voor niets genomineerd voor de titel Clubheld van 2018. Die wedstrijd wilde hij uiteraard graag winnen, vooral omdat er een zakcentje voor BSC tegenover stond.

Dit kon de club goed gebruiken, hoewel de begroting voor de verbouwing van de boventribune sluitend is. “We hebben van de gemeente en de Rabobank allebei 10.000 euro gehad en via de GAMMA Roosendaal worden we voorzien van materiaal. Daarmee krijgen we de begroting sluitend, maar het betekent alsnog wel dat we een hoop zelf moeten doen.”

De bovenruimte was verdeeld in drie ‘hokjes’, BSC gaat er nu één grote ruimte van maken die multifunctioneel ingezet wordt. Van Tilburg hoopt dat dit project met Pasen is afgerond. Ook maatschappelijke partners gaan gebruik maken van deze locatie. Een nieuwe kunstgrasmat moet ervoor zorgen dat het hele terrein nog vaker gebruikt wordt.

De aanvraag voor dat kunstgras ligt momenteel bij de gemeente Roosendaal. BSC hoopt in 2020 de toestemming van de gemeente te krijgen, waarmee het de volgende stap kan zetten naar een gezonde en professionele toekomst en een maatschappelijke invulling.