Bas Antens (32) is BSC zijn hele leven lang al trouw. Ook in de tijden dat het minder ging met de club bleef hij met veel plezier naar sportpark Vierhoeven komen. Terwijl het zonnetje figuurlijk is doorgebroken boven het Roosendaalse voetbalcomplex, gaan wij in gesprek met de huidige trainer van het tweede.

Bas Antens ontvangt Het VoetbalJournaal in de geheel vernieuwde ruimte boven de tribune van BSC. Dit symboliseert de wederopstanding van de club: het oude en stoffige hok is getransformeerd in een moderne en mooie ruimte, waar je met trots bijeenkomsten of lunches kunt organiseren. Zoals BSC ook weer met optimisme naar de toekomst kan kijken.

Maar stilstaan en genieten, dat is aan Antens niet besteed. “Nu moeten we doorpakken. Ik merk dat BSC weer goed op de kaart staat en er een positieve sfeer rond de club hangt. We kunnen vooruitkijken.” Voor de korte termijn betekent dat voor de 32-jarige BSC’er dat hij het tweede elftal gemotiveerd wil houden, door hun ontwikkeling te stimuleren en ze te laten zien dat ze echt kans maken op een plekje in het eerste. “Het is een jong en gretig elftal, een deel komt van de JO19-1. De grote uitdaging is om die gretigheid te behouden.”

Meters maken
Antens voetbalde jarenlang zelf bij BSC, hij schopte het tot het eerste. Maar nadat hij op zijn 26ste te veel last kreeg van rugklachten, moest hij stoppen. “Ik mis het voetballen.” Om toch bij het eerste betrokken te blijven, werd Antens assistent-trainer. Eerst van Natalino Storelli, later van Gabor Babos en Rick Schimmel. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar het tweede. “Je leert het vak pas echt als je het helemaal zelf doet, je moet meters maken. Nu kan ik mijn eigen visie ontwikkelen, ben ik de leidende denker. Ik wil mezelf ontwikkelen en dit is een mooie uitdaging.”

Hij wil met het tweede elftal graag stappen zetten, ze spelen nu in de derde klasse. Hij hoopt dat het eerste juist naar dat niveau promoveert. “Als je kijkt naar wat de huidige spelersgroep kan met een bal, dan kunnen ze makkelijk op dat niveau mee. Het wordt voor jeugdspelers ook makkelijker om de overstap naar de senioren te maken, als ze in een voetballende competitie terechtkomen. In de vierde klasse wordt toch vooral op fysiek gespeeld.”

Sociale vorming
Antens voelt zich als een vis in het water bij BSC, is een kind van de club. “BSC vormt een deel van mijn sociale vorming. Ik heb hier vanaf de F-jeugd gespeeld, mijn vrienden bij BSC leren kennen. Daarnaast kom ik gewoon heel graag op een sportpark dat omgeven is door bossen, ik vind dat gevoel in de natuur fijn.” Over zijn toekomst op de lange termijn denkt hij nog niet te veel na. “Ik wil niet te ver vooruitkijken, voor nu ben ik gelukkig als trainer van het tweede.”

Meer informatie over BSC? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.