Na het teleurstellend resultaat tegen de koploper herpakte Bristol VR 1 zich weer. Tegen HBSS werd gewonnen, maar het was op het nippertje.

Bristol kwam op een riante voorsprong door doelpunten van Lianne Pollet, Rivke de Draaijer en Grifftih Vaissaire. Met een comfortabele 0-4 ruststand was de opdracht duidelijk voor de tweede 25 minuten. Bal in de ploeg houden en geen risico`s nemen. Achterin werd het zeer onrustig, en in de opbouw verkleinde Bristol de ruimt i.v.p. ze groot te houden. Op die manier kon HBSS op de speelhelft van Bristol snel de bal onderscheppen. De thuisploeg kwam angstig dichtbij tot 4-5 nadat de topscoorder Griffith Vaissaire nog de vijfde had binnen geschoten. Jamie Paling had de beslissing op de schoenen, maar eerst de paal en naderhand de lat bracht niet de verlichting nadat ze hem ook nog overschoot.

Toch de nodige drie punten erbij en die staat genoteerd. Volgende week opnieuw richting Rotterdam voor het treffen met Feyenoord 2. Daarbij het debuut van de 15e jarige Kyara Hopstaken.

Woman of the game: Grifftih Vaissaire

Bron: Bristolteam