De komende drie jaar is Macron kledingpartner van WDS’19. Via die partner maakte de club bovendien een deal met DuoCar, de nieuwe hoofdsponsor.

roha shop
Bij het betreden van sportpark Paradijs hoor je het al: de hoge kreten van kinderen die samen plezier maken. Op deze warme zaterdagochtend middenin de herfst wordt er ondanks de coronamaatregelen gelukkig gewoon gevoetbald door de jeugdleden van WDS’19, die onderlinge partijtjes spelen. De vele teams van Willibrordus Demos Sportvereniging ’19 werkten dit seizoen helaas nog niet zo veel competitieduels af en niet alleen de leden balen daarvan. De fraaie, splinternieuwe blauw-witte tenues van kledingpartner én hoofdsponsor Macron zijn hierdoor nog veel te weinig gedragen. “Dat is erg jammer, maar gelukkig merk je in ieder geval dat iedereen erg enthousiast is over onze kleding”, zegt Macron-areamanager Dennis van der Gijp, die voor de kantine van de zon geniet. “We merkten al snel dat er goede klik was tussen Macron en WDS’19.”

 Nieuwe webshop
De areamanager van Macron en WDS’19-bestuurslid Yannick Gosens praten in de knusse bestuurskamer van WDS’19 honderduit over de samenwerking tussen beide partijen, die op dit moment bestaat uit het faciliteren van kleding voor de ruim vijfhonderd leden. “Alleen een broekje, sokken en shirts is wat saai”, zegt Van der Gijp. “We willen een nieuwe WDS’19 kledinglijn opzetten en die aanbieden in een webshop, waarin de leden veel meer attributen kunnen aanschaffen voor een mooie prijs. Denk aan trainingspakken, tassen en vrijetijdskleding. WDS’19 is een nette club die bij ons merk past. Het zou tof zijn als veel teams van deze mooie vereniging straks in dezelfde pakken naar WDS’19 komen. Als je op bezoek gaat bij een tegenstander en in dezelfde kleding arriveert, dan geeft dat een fraaie uitstraling.”

Fotoshoot
Gosens is het daar roerend mee eens. Het bestuurslid, die meerdere taken uitvoert op sportpark Paradijs, begeleidt later deze ochtend een heuse fotoshoot, waarin de WDS’19-kleding wordt gepresenteerd. “Met de decembermaand in het vooruitzicht willen we een leuke actie opzetten voor onze leden”, zegt de Bredanaar, die blij is met Macron. “We waren als club toe aan een nieuwe kledingpartner en Macron was de partij die we zochten. We voerden ook gesprekken met andere partijen, maar met Macron was er de beste klik.”

Stichting Sportcode
Naast de samenwerking op het gebied van voetbal is Macron samen met WDS’19 ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Sportcode, een stichting die nauw samenwerkt met Macron, is in Dordrecht een maatschappelijk project gestart waarbij zij talentvolle sporters als rolmodellen inzetten in de wijk. Op deze manier probeert Sportcode meer jeugd te stimuleren om te gaan sporten. “Inmiddels zijn we in gesprek met de gemeente Breda om te kijken of wij als WDS’19 mogelijkheden hebben om samen met hen op te trekken in een soortgelijk project. De Haagse Beemden is een grote wijk met veel kansen”, besluit Gosens.

Klik hier voor meer artikelen over WDS’19
Klik hier voor meer informatie over WDS’19