VV Baronie thuis tegen VV De Meern

Zondag staat VV Baronie – VV De Meern op het programma. Beide ploegen hebben een moeilijke wedstrijd achter de rug en verloren ook hun laatste duel. Voor beide ploegen dus een goede kans om zich te revancheren. Om 14.30 begint de wedstrijd en de clubs gaan weer vechten voor de punten.

Baronie
Baronie wist de derby tegen Halsteren weer niet te winnen. Het lijkt voor de ploeg uit Breda een moeilijke horde, die alleen kan worden verslagen als ze in topvorm zijn. Zondag waren ze dat niet, en verloren verdiend met 2-0 van Halsteren.

Baronie startte met een verassende opstelling, want ze begonnen met vier aanvallers. Dat resulteerde in tien goede eerste minuten, en werd ook bijna gescoord. Na een goed begin kon het plan de prullenbak in, want Halsteren schoot na defensief geklungel de 1-0 binnen. Tien minuten voor rust kon Halsteren zomaar in het strafschopgebied aannemen, wegdraaien en scoren.

Na rust probeerde Baronie het nog wel met een paar omschakelmomenten en een vrije trap. Maar het mocht niet zo zijn. De ploeg uit Breda ging mee met het fysieke spel van Halsteren en daar kwamen ze gewoon tekort in. De ploeg staat vijfde met tien punten uit vijf wedstrijden

De Meern
Voor de tweede keer op rij speelde Meern thuis, nu tegen Unitas uit Gorinchem. De debuterende ploeg in de Hoofdklasse is beter begonnen aan de competitie dan Meern, dat nog maar een punt had behaald.

Bij de club uit Meern ontbraken Jeffrey O’Brien en Jeremy Rodrigues Varela. Scheidsrechter was Jurjen Kaper. De wedstrijd begon wat rommelig en Unitas was sterker en na wat kleine kansen voor Unitas lijkt de ploeg wat wakker geschud. Vervolgens krijgt Meern wat gevaarlijke aanvallen maar dat levert geen doelpunt op. De laatste tien minuten zakt De Meern weer ver weg, en zal er wat meer gegeven moeten worden.

In de tweede helft gaat het niveau niet omhoog en blijft het erg slecht. Er lukt bij beide kanten niet erg veel, maar toch wordt er gescoord door Unitas. Een vrije trap wordt na driekwart wedstrijd ingeschoten. Het lijkt een kansloze missie voor Meern om dit goed te maken, want er wordt vrijwel niks gecreëerd. Dit blijkt het ook en dus verliest Meern weer. De ploeg mist gewoonweg scorend vermogen, en staat met een punt uit vijf wedstrijden op plek vijftien.

Geef een reactie