Een nieuwe week, dus ook een nieuwe club van de week bij VoetbalJournaal. Deze week zal TVC Breda in het zonnetje gezet worden door VoetbalJournaal. Gedurende de hele week zullen er verschillende leuke artikelen geplaatst worden. Elke dag wordt er een interview geplaatst met iemand die betrokken is bij de club. Deze week zal er gesproken worden met de voorzitter, een clubicoon, de trainer en een speler van het eerste elftal. Wil je dit nou niet missen? Houdt dan onze website en Facebook pagina goed in de gaten!

verfhuys-breda

 

Op 1 augustus 1939 werd de voetbalvereniging TVC’39 opgericht. Er werd toen met één juniorenelftal gestart in de juniorencompetitie van de Rooms Katholieke Federatie. Ondanks de Duitse bezetting groeide de vereniging. In 1942 waren er al drie senioren- en vier juniorenelftallen actief. Na tien jaar werd er door de gemeente een sportcomplex aan de Talmastraat toegekend aan TVC’39. Tot aan 2005 werd dit de thuisbasis van TVC’39.

Voetbalverenging Breda is op 28 pril 1941 opgericht onder de naam PTT Breda als onderdeel van de ontspanningsvereniging van de PTT. In deze vereniging stoond het versterken van de band onder het PTT-personeel centraal. In 1995 werd de naam veranderd naar VV Breda.

Op 3 maart 2005 werd de fusie tussen TVC’39 en VV Breda aangegaan en onstond de huidige vereniging: TVC Breda. Vanaf het seizoen 2006/2007 is de fusieclub gehuisvest aan de nieuwbouwaccommodatie aan de Kwakkelhutstraat. Seizoen 2010/2011 wordt vooralsnog als eest succesvol gezien. In dit seizoen dwong het eerste zondag elftal promotie af naar de vierde klasse.

Momenteel bestaat de club uit 10 senioren elftallen, waarvan 2 vrouwen elftallen, en 15 junioren elftallen. TVC Breda zondag 1 komt uit in de vijfde klasse en staat momenteel met 12 punten uit vier wedstijden stijf bovenaan. Deze week zal onder andere met de trainer van dit elftal, Nijs Kivits.

Het oudste jeugdelftal van TVC Breda is de JO17-1 en speelt in de tweede klasse. Na vier gespeelde wedstrijden staan ze met 3 punten op de vierde plaats. Aanstaande zaterdag spelen ze tegen MOC’17 JO17-2.

Houdt de website en onze Facebook pagina in de gaten deze week als je niks over deze club wilt missen!

Klik hier voor meer artikelen over TVC Breda
Klik hier voor meer informatie over TVC Breda