De laatste dag van de week van TVC Breda bij VoetbalJournaal is aangebroken. Vandaag spreken we met de spits/aanvallende middenvelder van de selectie van TVC Breda, Bryan Veth (27). Bryan is tevens de aanvoerder van onze club van de week.

verfhuys-breda

Op zijn zevende is Bryan begonnen in de E-jeugd bij TVC. Op zijn negende is hij vertrokken naar Groen-Wit, waar hij op zijn 15e zijn debuut maakte voor het eerste elftal. Na één jaar in de selectie van Groen-Wit is hij naar SAB gegaan, om daarna weer terug te keren naar Groen-Wit. Na twee seizoenen bij Groen-Wit, werd Bryan door zijn vrienden gevraagd om bij PCP te komen spelen. “Ik was het laatste jaar bij PCP ondanks de promotie mijn plezier een beetje verloren en toen ik benaderd werd door TVC  ben ik daar naar toe gegaan. Dit is nu mijn tweede seizoen bij TVC.”

 We blikken eerst kort terug op vorig seizoen, die abrupt door corona gestopt werd. “Als ik terugkijk op het team vorig seizoen heb ik wisselende gedachten. Het seizoen ervoor was TVC laag geëindigd en we begonnen vanaf 0 met een team met eigen jeugd en jongens uit de buurt die graag voor TVC willen voetballen. Er werd gewerkt  aan een herkenbaar team waar mensen uit de buurt weer affiniteit mee hebben en dat is zeker gelukt. Dus dat is positief. De wisselende gedachten zitten er in omdat ik het idee had dat er in een hoop wedstrijden meer in zat en natuurlijk dat het seizoen opeens eindigde door de Corona.”

Persoonlijk is Bryan nog niet helemaal overtuigd dat hij alles heeft laten zien, er zit meer in. “Als ik terugkijk op mijn eigen prestaties het eerste seizoen heb ik ook wisselende gedachten. Aan de ene kant heb ik mij snel aangepast en ben ik één van de bepalende spelers, maar aan de andere kant weet ik dat er nog meer in zit bij mij en dat wil ik dit seizoen laten zien.”

We vroegen de aanvoerder wat hij wilt bereiken met de club. “Het doel van de club is om een herkenbaar, gezellig en binnen de mogelijkheden zo goed mogelijk presterend 1e elftal te hebben. Vooralsnog zijn we goed gestart. Wanneer we deze lijn doorzetten kunnen we één van de verrassingen van de 5e klasse worden. Het zou mooi zijn als we zo lang mogelijk mee doen om promotie en wanneer we dit binnen een paar jaar ook daadwerkelijk halen zou dit geweldig zijn.”

Bij iedere club van de week zijn we benieuwd wat volgens de leden deze vereniging zo bijzonder maakt. Bryan gaf ons het volgende antwoord: “Voor mij is TVC is een gezellige leuke club, met gezellige kantine, waar ik met een aantal vrienden en goede trainers lekker kan voetballen. Er lopen ook een hoop vrijwilligers rond die echt hart voor de club hebben en dat vindt ik ook mooi.”

Tenslotte vroegen wie volgens Bryan de uitblinker binnen deze vereniging is. “Ik heb hier niet één naam, maar denk ik dan aan alle vrijwilligers die op hun eigen manier wat doen voor de club.”

Dit was het laatste artikel over TVC Breda deze week. Heeft u de andere artikelen nog niet gelezen, klik dan hier.
Klik hier voor meer informatie over TVC Breda