De ballen blijven met inachtneming van de coronamaatregelen rollen op sportpark Het Hooghuys. Jeugdspelers van The Gunners werken daar aan hun techniek, inzicht en motoriek onder leiding van gedreven coaches.

verfhuys-breda

Kinderen die hele dagen achter de PlayStation doorbrengen: Gunther Voesenek vindt dat helemaal niets. “Vroeger deed ik als jochie niets anders dan voetballen, voetballen en voetballen, maar nu doen kinderen dat vooral virtueel op de spelcomputer. Ik ben daarom ontzettend blij dat we met The Gunners niet stilzitten ondanks de coronamaatregelen de jeugd blijven verwelkomen op ons sportpark”, zegt het lid van de technische jeugdcommissie. “We bieden leuke trainingen aan op ieders niveau op doordeweekse dagen en zaterdagen. Het is uiteraard het belangrijkste dat iedereen plezier heeft. Daarnaast willen we onze talentjes natuurlijk wel uitdagen om het beste uit zichzelf te halen.”

Continu voetbal
Dat lukt aardig, want scouts van clubs als NAC en Feyenoord vinden regelmatig de weg naar sportpark Het Hooghuys, waar bijna tweehonderd jeugdleden wekelijks met veel plezier voetballen. De zaterdagclub beschikt slechts over twee velden en dus wordt er normaal gesproken op zaterdag van ‘s ochtends vroeg tot het begin van de avond continu gevoetbald in Haagse Beemden. “Het maken van wedstrijdschema’s en trainingsschema’s is een flinke puzzel en we hebben helaas ook niet echt mogelijkheden om te groeien hier”, zegt Voesenek. “We wachten ook al erg lang op een nieuw kunstgrasveld van de gemeente. Maar we maken er het beste van. We leiden steeds meer talenten op. Ik ben redelijk blij met het niveau van trainingen die we aanbieden en waardeer ieders enthousiasme. The Gunners is een fijn volksclubje, waar iedereen elkaar kent.”

Interne scouting
Voesenek loopt dankzij zijn voetballende kinderen al erg lang rond bij The Gunners. “Mijn oudste Kelvin is gestopt, Swen speelt nu bij TVC en Matys speelt hier in de JO12-1. Ik begeleid dat team en daarnaast houd ik me bezig met interne scouting, ondersteun ik trainers en organiseer ik graag activiteiten. Ik heb jarenlange ervaring als trainer en heb ook het idee dat ik voetballers veel kan leren. Daar haal ik energie uit. Gelukkig focust het bestuur zich ook steeds meer op de groei en bloei van onze jeugdafdeling. We hebben veel seniorenteams, maar de jeugdafdeling is de levensader van de club.”

Door het gebrek aan competitieduels vinden er momenteel veel interne jeugdwedstrijden plaats bij The Gunners. Tijdens dit soort sessies neemt Voesenek de tijd om uitgebreid eens alle jeugdspelers aan het werk te zien. “Door teams door elkaar te mixen, krijg je interessante wedstrijden. Daarnaast doen we veel oefeningen waarin kinderen sleutelen aan hun techniek, inzicht en motoriek. Ik heb nu tijd om spelers aan het werk te zien, die ik voor corona door krappe wedstrijdschema’s amper zag voetballen. Dat is een voordeel van de hele situatie. We bieden nu leuke alternatieven voor competitiewedstrijden en daar zijn de kinderen en hun ouders ons dankbaar voor.”

 

Klik hier voor meer artikelen over  The Gunners
Klik hier voor meer informatie over The Gunners