The Gunners mag dan niet de grootste club van Breda zijn, maar het bewijst wel dat ook een gezellige en hechte vereniging een aardig niveau na kan streven. De scouts van clubs als PSV, Feyenoord en NAC weten sportpark Het Hooghuys inmiddels goed te vinden en de jeugdselecties spelen op een aardig niveau onder professionele trainers. De talenten blijven niet voor niets graag in de Haagse Beemden voetballen.

De Van Gemerdens zijn een voorbeeld van een familie zoals The Gunners ze graag ziet: boordevol talent, met een hart voor The Gunners. Carlo (36) stopte al vroeg met voetballen, hoewel hij wel talentvol was, naar eigen zeggen vanwege een slechte instelling. Hij is nu de trouwe voetbalvader die elke week langs de kant staat bij zoontjes Jaimy (11) en Levi (7). Beiden hebben flink wat talent, zo staan ze op de lijstjes van PSV en Feyenoord.

Jaimy is eerder al eens gescout door de Eindhovenaren, maar mocht niet blijven na de proeftrainingen. Hij wordt wel in de gaten gehouden door de landskampioen. Levi is nu bezig aan een tweede reeks van proefdagen bij PSV, op De Herdgang. Ook Feyenoord nodigde hem uit voor een stage, maar de familie koos voor het gezellige Eindhoven. “Ik push ze niet, het kost me veel tijd en benzine, maar het geeft me een ontzettend trots gevoel als ik mijn jongens met plezier op het veld zie lopen”, vertelt vader Carlo.

Dezelfde scout van PSV kwam bij hem voor zowel Jaimy als Levi. “Levi vond het bij PSV gezelliger dan bij Feyenoord. Dat merk je wel: op De Herdgang heerst meer de Brabantse gezelligheid, Varkenoord is harder.” Jaimy speelt inmiddels in de JO12-1 van The Gunners, het team waar zijn vader leider van is. Levi speelt nog in de JO9- 1. “Ik ben echt heel blij met de ontwikkeling die ze hier doormaken. The Gunners heeft de jeugdafdeling in de afgelopen jaren aangepakt en dat merk je: allebei mijn zoons hebben erg goede trainers. De trainer van Levi helpt hem echt verder, is heel direct en daar ben ik heel blij mee. Ook Jaimy heeft twee goede trainers.”

Vader Van Gemerden noemt het veelzeggend dat diverse jeugdteams opgeklommen zijn tot de eerste en hoofdklasse. “In de eerste teams zitten allemaal goede spelers. Dat is toch knap voor zo’n kleine club, die niet veel te kiezen heeft qua spelers voor de selectieteams.” Daarnaast geniet hij van de gezelligheid. “De sfeer vind ik hier echt heel prettig, we gaan met plezier naar The Gunners toe.”

Voorzitter Mario van der List beaamt dat de club veel doet voor de jeugd. “Zowel op recreatief als prestatief vlak. Zo organiseren wij veel nevenactiviteiten, bijvoorbeeld jeugdkampen, want het plezier staat voorop bij ons. Daarnaast hebben wij budget beschikbaar gesteld voor jeugdtrainers om een cursus of opleiding te volgen, zodat ook de grootste talenten goed begeleid worden. De huidige trainer van ons eerste team, Mark Schuiten, is een goed voorbeeld: hij is begonnen in de jeugd, heeft een opleiding genoten, is het tweede gaan trainen en heeft met steun van de club zijn diploma’s gehaald voor het eerste team. Wij willen goede mensen met een hart voor de club.