Teamplay @NAC en Young Impact samen sterk

Teamplay @NAC en Young Impact slaan in seizoen 2018-2019 de handen ineen om jongeren uit de gemeente Breda in actie te laten komen voor hun buurt. Young Impact stimuleert jongeren, onder de vlag van de NAC Street League en de NAC Junior Street League, om zich te ontwikkelen tot actieve en sociale burgers die zich inzetten voor maatschappelijke activiteiten en uitdagingen in Breda die zij belangrijk vinden.

Young Impact
Young Impact laat jongeren zelf onderzoeken wat zij belangrijk vinden, wat hun sterke punten zijn en hoe ze deze in kunnen zetten voor een ander. Met een zogeheten challenge komen zij vervolgens ook daadwerkelijk in actie in de buurt waardoor ze meteen ervaren dat ze echt het verschil kunnen maken, hoe eenvoudig het eigenlijk is en hoe gelukkig je er ook zelf van wordt. Door het uitvoeren van een challenge verdienen leerlingen extra punten voor het NAC Street League-klassement waarmee aan het einde van het seizoen een schoolreis voor alle deelnemende klassen gewonnen kan worden. Als klap op de vuurpijl verdienen de leerlingen ook een ticket voor de jaarlijkse Young Impact Celebration waar tienduizend jongeren samen met topartiesten en inspirerende iconen hun impact vieren.

NAC Street League
De NAC Street League en de NAC Junior Street League zijn de maatschappelijke straatvoetbalcompetities van NAC. De competities zijn respectievelijk bedoeld voor het eerste en tweede leerjaar van het voortgezet onderwijs en de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. In de competities zit een belangrijk sociaal element verweven. Zo ontvangen deelnemende scholen tijdens wedstrijden niet alleen de gebruikelijke wedstrijdpunten, maar worden zij ook beoordeeld op sportiviteit en respect en verdienen ze extra punten door zich in te zetten voor de buurt. Daarnaast bevatten beide competities ook een pakket aan gastlessen, welke worden verzorgd in alle deelnemende klassen. Tijdens deze gastlessen worden actuele sociaal-maatschappelijke thema’sbehandeld.

Win-winsituatie
De doelstellingen en doelgroep van Young Impact en de NAC Street Leagues sluiten uitstekend op elkaar aan. Beide organisaties zijn dan ook erg enthousiast over de nieuwe samenwerking. Actief burgerschap is een veel besproken thema, dat door de samenwerking tussen Teamplay@NAC en Young Impact goed in praktijk kan worden gebracht. De leerlingen krijgen de kans om zich op verschillende vlakken in te zetten. Met hun school kunnen ze nu niet alleen scoren bij de wedstrijden, maar kunnen ze ook scoren door zich in te zetten voor hun stad. Leerlingen krijgen de kans om hun talenten in te zetten en met hun school als winnaar uit de bus te komen.