Zondag 18 en zondag 25 april werden er op Sportpark De Blauwe Kei twee meiden-selectiedagen georganiseerd door Code Oranje. Beide dagen zijn vlekkeloos verlopen, het zonnetje scheen en alles klopte aan de dagen.

banner_koningsport_small_VJ
Vijftig meiden uit verschillende plaatsen zoals Dordrecht, Tilburg en Breda en kleine dorpen rondom Breda hadden zich ingeschreven voor de selectiedagen. Tijdens de selectietrainingen werden de ouders geïnformeerd over de diverse opleidingsmogelijkheden en de CODE O3-opleiding voor meisjes in het bijzonder. Met de meiden trainden diverse meiden uit BVO-jeugdopleidingen mee. Zij waren oprecht onder de indruk van het niveau dat zij tegenkwamen.

De meiden die aanwezig waren, waren allemaal enorm enthousiast. De inzet van de meiden was supergoed en we zijn zeer tevreden over de opkomst van alle dames. Ook het niveau was top, aldus Code Oranje.  Alle coaches van Code Oranje willen super graag aan de slag met de meiden.

Hiermee zijn vv Baronie en Code Oranje erin geslaagd zijn om de succesvolle samenwerking tussen beide partijen verder inhoud te geven en is de vorming van Baronie Meiden Top-selectieteams MO17-1 en MO19-1 een feit. De Top-selectieteams worden volledig opgeleid en begeleid door Code Oranje. De teams zullen drie keer per week in de avonduren trainen en op de woensdagmiddag kan men een performancetraining volgen.

De samenwerking zal voor een enorme kwalitatieve impuls gaan zorgen voor die meiden die er alles voor over hebben om het beste uit zichzelf te halen. Al met al een fantastisch initiatief waar meiden in de regio Breda in de toekomst veel plezier aan zullen gaan beleven.


Wat biedt het Code Oranje Instituut?
Bij Code Oranje krijgt een kind (zowel jongens als meisjes) voetbaltraining en begeleiding op hoog professioneel niveau, dat te vergelijken is met het niveau wat je bij een BVO-jeugdopleiding zou kunnen krijgen. De coaches bij Code Oranje hebben hun ervaringen opgedaan bij AZ, Sparta Rotterdam, Willem 2, NAC, Den Bosch, PSV, FC Utrecht en de KNVB. Code Oranje heeft drie soorten opleidingen:
– Bij CODE-01 blijf je bij je eigen voetbalclub voetballen en heb je één of twee keer per week een training van Code Oranje.
– Bij CODE-02 blijf je ook bij je eigen voetbalclub voetballen en heb je twee keer per week een training van Code Oranje en intensieve begeleiding.
-Bij CODE-03 train ben je lid van VV Baronie en speel je wedstrijden op minimaal hoofdklasse niveau. Je traint drie keer per week bij Code Oranje met een optionele Performance training en je krijgt wedstrijdbegeleiding binnen een extra programma.

Het extra programma voor meiden
Naast de verschillende programma’s met de drie CODES wordt er ook gebruik gemaakt van extra middelen. Code Oranje maakt gebruik van gps-data tracking met sensoren. Zo kunnen ze alles in kaart brengen zoals een heat map voor het team en individuele prestaties. Daarnaast wordt er, in een door Code Oranje ontwikkeld, digitaal competentie systeem, individuele begeleiding gegeven. Tevens wordt er gebruik gemaakt van videoanalyse om spelsituaties en tactieken te bespreken.
Na de training wordt er gekeken naar de RPE. Er wordt gevraagd hoe zwaar ze de training hebben ervaren op een schaal van 1 t/m 10. Er zijn ook studiebegeleiders in CODE-03 voor de kinderen die hier behoefte aan hebben.

Verschil meiden en jongens
De meiden die bij Code Oranje komen, zijn vaak al heel gefocust en hebben een goede concentratie. Ook zijn ze kritisch op zichzelf. Wat opvalt is dat er meerdere meiden vrij onzeker zijn. Code Oranje wil daarom ook de meiden extra coachen om die onzekerheid op te lossen. Meiden denken mee in een organisatie en zijn kritisch.

Jongens zijn over het algemeen wat zekerder van zichzelf, maar realiseren zich niet altijd hoe je alles uit jezelf kunt halen. Jongens zijn ook wat sneller afgeleid en hebben behoefte aan uitdaging.

Code Oranje wil het liefste ook dat de meiden lang met de jongens blijven spelen. Zo kunnen ze leren om met de snelheid van het spel mee te gaan en om van de jongens te leren. Vaak zijn de meiden fysiek wat minder sterk, dus moeten ze op een slimmere manier gaan spelen. Vanaf de Onder 16 kunnen ze nu bij Baronie terecht in de selectieteams MO17-1 en MO19-1.

Wil je het zelf ook een keer ervaren? Dan kun jij jezelf in mei inschrijven voor een proeftraining!

Ga hiervoor naar: https://codeoranje-instituut.nl/opleidingen/selectie/

Foto’s: Code Oranje

Klik hier voor meer artikelen over Code Oranje.
Meer weten over Code Oranje? Klik hier.