Ruim honderd zestigplussers trappen nieuw seizoen NAC OldStars af

Breda, 23 augustus 2018 – Acht amateurverenigingen, met Groen-Wit als nieuwkomer, faciliteren komend seizoen samen met Teamplay@NAC het OldStars-project voor zestigplussers. Op woensdag 5 september gaat de bal weer rollen voor enthousiaste voetbalsenioren in Breda, Oosterhout, Etten-Leur en Geertruidenberg. Inmiddels zijn er 105 aanmeldingen. Zestigplussers die interesse hebben om, op aangepast niveau, weer een balletje te trappen, kunnen zich nog aanmelden voor het nieuwe seizoen.

Verantwoord bewegen
Sinds 2016 wordt in Breda en omstreken elke woensdagochtend Walking Football gespeeld. Er wordt gestart met een kop koffie in de kantine van de amateurverenigingen, waarna de enthousiaste zestigplussers het veld betreden. Walking Football is een aangepaste variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden, fysiek contact verboden is en de ballen niet boven heuphoogte mogen worden gespeeld. Voordat zestigplussers starten met Walking Football wordt door fysiotherapeuten van Pluk ! Fysiotherapie gekeken naar de algemene conditie door middel van een fittest. Tijdens de twintig weken die volgen worden deelnemers nauwlettend in de gaten gehouden om blessures zoveel mogelijk te voorkomen. Het geeft Ferry Groothedde (66), die aan zijn derde seizoen begint, een gerust gevoel: ‘Het is prettig dat ik nu bij NAC OldStars met mijn leeftijdsgenoten een balletje kan trappen en dat ik dus niet bang hoef te zijn om geblesseerd te raken. Het is fijn om op deze manier fit te blijven’.

Teambuildingsactiviteiten
Naast de Walking Football-trainingen staan er ook verschillende sociale activiteiten op het programma. Het draait immers niet alleen om voetbal, zo beaamt ook Cor Bels (70): ‘Ik ontmoet nieuwe vrienden met wie ik hard kan lachen. Maar ook alles eromheen, zoals de wedstrijdbezoeken aan NAC, de toernooitjes en nog veel meer activiteiten zijn super leuk! Je merkt dat je weer echt onder de mensen bent in een gezellige voetbalcultuur.’

Meer informatie en/of een proeftraining
Benieuwd waar Walking Football gespeeld wordt in de buurt? Meer informatie over NAC OldStars is te vinden op www.nac.nl/Oldstars. Een gratis proeftraining is ook mogelijk. Neem vrijblijvend contact op via 076 521 4500 of via info.teamplay@nac.nl.