NAC-maatschappelijk-Oosterhout

De NAC Street League gaat in oktober van start in gemeente Oosterhout. Eerder zijn
gemeentes Breda en Geertruidenberg al van start gegaan. Tijdens deze maatschappelijke straatvoetbalcompetitie gaan leerlingen van basisscholen aan de slag met sportiviteit, respect en andere maatschappelijke thema’s. Het eerste seizoen wordt middels een grootse kick-off op woensdag 2 november afgetrapt met vier deelnemende scholen. De NAC Street League is bedoeld voor leerlingen uit groep 7 en 8 in Oosterhout. Inschrijven is mogelijk tot 1 juli bij de Buurtsportcoach.

Punten verdienen op basis van sportiviteit en respect Leerlingen van verschillende basisscholen in Oosterhout gaan dé straatvoetbalcompetitie spelen wat de richtlijnen bevat van de NAC Street League. Aan de straatvoetbalcompetitie is een speciaal puntensysteem gekoppeld; het NOAD-Puntensysteem. Daarmee kunnen teams, naast de gebruikelijke drie punten voor een overwinning, maar liefst zeven punten per wedstrijd verdienen op basis van sportiviteit en respect. Middels workshops en challenges gaan teams aan de slag met verschillende actuele maatschappelijke thema’s. Zo zijn er gedurende het seizoen verschillende manieren om extra punten te verdienen. Leerlingen kunnen onder andere punten krijgen voor het maken van wedstrijdverslagen en maatschappelijke buurtbijdrages. Een team dat zich het meeste inzet op maatschappelijk vlak, sportiviteit en respect maakt daarmee ook een grote kans op het kampioenschap. Zo wint aan het einde van het seizoen niet automatisch het team dat het beste kan voetballen.

Verantwoordelijk wethouder Arnoud Kastelijns is trots dat de NAC Street League in Oosterhout van
start gaat. “Door voetbal als middel in te zetten, wordt het gedrag van jeugd positief beïnvloed. Het
stimuleert basisschoolkinderen om op een sportieve en respectvolle manier met elkaar om te gaan.
Meer voor elkaar”, Aldus wethouder Kastelijns.

Aanwinst
Volgens Ilse Kleinjan, projectcoördinator NAC Street League, leeft de NAC Street League zowel in de gemeente Breda als in gemeente Geertruidenberg. Het project draait inmiddels twaalf jaar in Breda en twee jaar in Geertruidenberg. Kleinjan geeft aan dat de gemeente Oosterhout een aanwinst zal zijn voor het project. “Ook binnen Oosterhout is NAC Breda een begrip en zo hopen we nog meer maatschappelijke impact te creëren”, aldus Kleinjan.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de NAC Street League Oosterhout? Neem dan contact op met NAC
Maatschappelijk via maatschappelijk@nac.nl of bel 076-5214500.

Klik hier voor het laatste artikel van NAC Breda.