BAVEL – Zaterdag 15 juni brengt Burgemeester Paul Depla van Breda een bezoek aan het 2e Maluku Friends Toernooi 2019. Dit toernooi zal plaatsvinden op het sportcomplex “Tussen de Leijen” van RKVV JEKA. Burgemeester Depla zal om 16.00 uur de prijsuitreiking verzorgen in de leeftijdscategorie JO 13.

Meer dan voetbal Het Maluku Friends Toernooi 2019 is meer dan voetbal. Veel jongeren hebben nu vaak enkel onderling contact via social media. Door met elkaar te voetballen willen de vrijwilligers achter Maluku Friends de jongeren verbroederen en talenten stimuleren verder te ontwikkelen. Sportiviteit en wederzijds respect staan hierbij centraal. Daarnaast gaan we met dit toernooi

terug naar ouderwetse gezelligheid, Moluks eten, mooi voetbal zoals uit vroegere tijden maar dan in een nieuw jasje met een maatschappelijk karakter.

De publieke belangstelling voor het toernooi groeit met het toernooi mee. Dit jaar zullen er naast Maluku Friends met twee teams nog twaalf andere club -vriendenteams uit heel Nederland deelnemen en met elkaar de strijd aan gaan op het terrein van RKVV JEKA om de Benny Maipauw Cup. Deze wisselbeker is speciaal door Maluku Friends in het leven geroepen. De Benny Maipauw Cup is ter nagedachtenis van Benny Maipauw, Benny had net als alle Maluku Friends een grote passie. Voetbal! Helaas is Benny op 49 jarige leeftijd overleden aan de ziekte kanker. Maluku Friends zet zich dan ook tijdens en rondom het toernooi in om geld in te zamelen voor de stichting Kika.

 

Burgemeester Paul Depla reikt om 16.00 uur in de leeftijdstijdscategorie JO 13 naast de 1e, 2e en 3e plaats deze speciale wisselbeker uit.

 

Het in 2015 in Breda opgerichte vriendenteam Maluku Friends bestaande uit Molukse voetballers afkomstig uit en Breda en de rest van Nederland

is inmiddels is uitgegroeid tot een club van tweeëndertig voetbaltalenten. Zij spelen allemaal bij verschillende BVO of amateurclubs in heel Nederland.