Tijn Krempel (17) speelt al vanaf zijn zesde bij Jeka in Breda. Tijn is ook een echte Bredanaar, want hij leeft daar al heel zijn leven en heeft niet voor niets al heel lang een seizoenskaart bij NAC. Hij speelt nu in de JO19-1 van Jeka. Tot nu toe heeft hij in bijna alle selectie elftallen van de jeugd gespeeld. De controlerende middenvelder heeft zijn debuut in het eerste van Jeka nog niet mogen maken.
banner_koningsport_small_VJ
Tijn begon bij de mini pupillen en stroomde vervolgens door naar de O8 en O10. ”Ik had daar een erg leuk en succesvol team. We wonnen vaak en werden zelfs een keer kampioen. ” In die teams zat Tijn nog niet in de selectie. ” Vanaf de D-jeugd mocht ik in de selectie gaan voetballen. Het seizoen daarna was ik als één van de weinige die was afgevallen bij de selectietraining van de D1. Hierdoor kwam ik dus in de D2 terecht en ik baalde hier heel erg van.” Daarna kwam Tijn in de O14-1, O15-1, O17-2, O17-1 en nu dus in de O19-1.

Tijn heeft altijd al dezelfde ambitie gehad. ”Ik heb altijd al profvoetballer willen worden. Dit is af en toe wel moeilijk, vooral omdat ik ook klasgenoten heb gehad op mijn middelbare school die bij NAC of FC Dordrecht voetballen. Profvoetballer worden is gewoon mijn droom en dat is ook mijn doel. Deze droom heb ik al van jongs af aan.”

Tot nu toe verloopt het seizoen goed. ”We hebben een erg goed en nieuw team. We moesten in de voorbereiding erg aan elkaar wennen, maar dat is nu wel voorbij. Nu kunnen we goed gaan bouwen met het team en goed gaan trainen. Persoonlijk gaat het ook goed. Ik doe mijn ding op de linksback/rechtsback en middenveld positie. Ik wil graag nog beter worden en veel leren.”

Iedereen heeft hoogte en -dieptepunten meegemaakt. Zo is dit dus ook het geval bij Tijn. ”Mijn hoogtepunt is dat we de beker met de O17-2 hebben gewonnen. Het was toen een erg warme dag met een ongelofelijk spannende wedstrijd. Ik heb nog nooit zo’n spannende wedstrijd gespeeld. Achteraf hoorde ik dat er een vader was weggelopen, omdat hij de spanning niet meer aankon. We kwamen twee minuten voor tijd door een penalty op een 3-2 voorsprong. We wonnen die wedstrijd ook met 3-2.”

Een dieptepunt van Tijn is dat hij vaak geblesseerd is aan zijn enkel. ”Mijn enkelbanden zijn veel te ver uitgerekt, dus is het het beste om met een brace aan te voetballen of ik moet mijn enkel steeds intapen. Je zou dus kunnen zeggen dat de blessure voor er voor altijd is. De pijn gaat wel steeds weg, maar zodra ik hem dubbelklap of overbelast is de pijn er weer gelijk.”

Zlatan Ibrahimovic is Tijn zijn voorbeeldvoetballer. ”Hoe sterk hij mentaal is, dat is echt heel gaaf! Je kan geen enkele wedstrijd winnen als je mentaal niet sterk bent. Hij staat niet op dezelfde positie als ik, maar dat maakt mij niks uit. Het is een goede, sterke spits die zich niet zomaar laat gek maken.”

Tijn is erg lovend over Jeka. ”Het is de grootste amateurvereniging uit Breda. De club probeert zich altijd te verbeteren en te investeert goed in het bijvoorbeeld aanleggen van nieuwe velden of de grote clubactie.”

Voetbal is enorm belangrijk voor Tijn. ”Voetbal geeft mij altijd een fijn en bijzonder gevoel. Dit heb ik al sinds vroeger. Niet uit school even wat drinken, maar gelijk met de bal tussen mijn armen gaan voetballen. Ook ging ik altijd naar NAC met mijn vader, die voetbal ook heel belangrijk vond. Laat opblijven toen je zeven was om voetbal te kijken. Het allerleukste is natuurlijk zelf voetballen. De stress die je buiten het voetbal hebt vergeet je gewoon en je bent alleen maar gefocust op het geen wat je leuk vindt om te doen. Alle kleine dingen in het voetbal maken het voetbal. Respect, derby’s, rode en gele kaarten, supporters, juichen, geluk en oneerlijkheid.” Daarom is het volgens Tijn, ‘The beautiful game’.

Klik hier voor meer informatie over Jeka
Klik hier voor meer artikelen over Jeka