Sam-Bestman-VV-The-Gunners

Sam Bestman is het seizoen goed begonnen met VV The Gunners. De middenvelder is begonnen bij WDS’19 en maakte in de C-junioren de stap naar The Gunners. Inmiddels is hij op 19-jarige leeftijd uitgegroeid tot vaste kracht en aanvoerder binnen de selectie van het eerste elftal.

kootstra_newSam is in de jeugd begonnen bij WDS’19. “Ik ben op mijn vijfde begonnen met voetballen bij WDS’19. Uiteindelijk heb ik alle jeugdelftallen doorlopen tot in de C-junioren, waar ik ben over gestapt naar VV The Gunners. Ik zit nu zo’n anderhalf seizoen in de selectie van The Gunners en heb mijn debuut gemaakt op mijn 18de.” Inmiddels is de middenvelder op 19-jarige leeftijd een vaste kracht binnen het elftal. Daarnaast heeft hij de kans gekregen om zijn leiderschap te bewijzen met zijn rol als aanvoerder. “Een hoogtepunt vind ik dat ik anderhalf seizoen geleden de kans kreeg om in het eerste te morgen voetballen. Dat ik anderhalf seizoen verder aanvoerder ben vind ik wel een hoogtepunt.”

Binnen zijn aanvoerderschap heeft Sam ambities voor zichzelf gesteld. “Mijn doel is om nog te groeien in de volwassenheid binnen het voetbal. Ik ben ten slotte pas 19 jaar en voetbal pas anderhalf jaar in de selectie. Dat vind ik wel een doel om aan te werken en om nog langer aanvoerder van VV The Gunners te blijven.”

mediplus banner

De ploeg uit Breda is het seizoen goed begonnen met twee overwinningen op SCO (0-1) en SSC (2-1). “We hebben de wedstrijden niet op basis van het voetbal maar zeker op passie en strijd gewonnen. Het is toch een lekker gevoel als je de eerste twee wedstrijden van het seizoen wint. Bij ons in het team is het één team één taak. Maakt iemand een fout geeft dat niet de volgende keer beter, maar we blijven vechten voor elkaar en dat is wat ons team zo mooi maakt.”

De dirigent op het middenveld kijkt met een positieve blik vooruit op het huidige seizoen. “Ik denk hoe wij als team nu spelen en het voetbal nog verbeteren met z’n allen dat we wel een kans maken om te promoveren. Dan moeten we wel met z’n alle blijven vechten en strijden.” Sam kijkt als jonge speler op tegen de ervaren krachten binnen het team. “Ik ben lovend over onze keeper Michael van Gastel, omdat hij op zijn leeftijd nog vol passie en strijd aan het keepen is. Daar heb ik als jonge speler super veel respect voor.”

Wilt u meer weten over The Gunners? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen over The Gunners.