Hij noemt zichzelf niet de meest technische voetballer, maar Ralph de Brouwer zal nooit verzaken als het op strijdlust aankomt. De 27-jarige centrale verdediger van WDS’19 is afgelopen zomer na drie seizoenen UVV’40 teruggekeerd op sportpark Paradijs. Met de aanvoerdersband om zijn arm wil hij met de club uit Haagse Beemden een goed seizoen draaien in de vierde klasse.

het uitzendbureau

In het seizoen 2016/2017 streed Ralph de Brouwer met WDS’19 erg lang om de titel in de vierde klasse. De Bredanaars verloren uiteindelijk de spannende concurrentiestrijd van UVV’40, dat met een voorsprong van twee punten op de club uit Haagse Beemden de platte kar op kon. “Ik had er na dat seizoen vier voetbaljaren opzitten in WDS’19 1. Ik ben zelf altijd bloedfanatiek geweest en die spirit miste ik soms bij mijn teamgenoten van WDS’19. Een kameraad van me, Jonathan van Eerd, speelde bij UVV’40 en vroeg: ‘Waarom kom je niet bij ons spelen?’ Daar had ik wel oren naar. Ik was benieuwd of het gras groener was aan de overkant.”

Hechte spelersgroep
En dus promoveerde De Brouwer met UVV’40 mee naar de derde klasse, waarin hij als rechtsback of centrale verdediger speelde namens de groen-witten. “Ik had het prima naar mijn zin bij die club. We hadden een hele hechte spelersgroep en deden het zeker niet onaardig in de derde klasse”, herinnert de verdediger zich. “Maar ik heb WDS’9 nooit uit het oog verloren. Een idee om een nieuw vriendenteam te starten bij mijn oude club vond afgelopen zomer geen doorgang, maar via mijn voormalige trainer Martijn van Wanrooy ben ik toch weer bij WDS’19 beland. Toen hij me belde dat hij een leuk team ging opbouwen, kon ik geen nee zeggen.”

Echte mandekker
Hoe leuk hij het ook vond bij UVV’40: De Brouwer is blij om terug te zijn op het oude nest. “Ik ben herenigd met veel vrienden en ken sowieso heel veel mensen bij de club. De sfeer bij WDS’19 is altijd goed en het is extra leuk dat ik ook aanvoerder ben.” De verdediger, die onder Van Wanrooy in het hart van de defensie speelt, noemt zichzelf een echte mandekker, die vooropgaat in de strijd. “Ik ben geen technische voetballer met een fluwelen trap, maar een harde werker die altijd 110 procent geeft. Met mijn ervaring probeer ik de boel achterin goed te organiseren en zelf voetbal ik zo simpel mogelijk. We hebben genoeg andere spelers die goals kunnen maken.”

WDS’19 pakte in de eerste vier duels zeven punten, voordat de KNVB door de coronamaatregelen genoodzaakt was om de pauzeknop in te drukken. Op sportpark Paradijs traint de selectie van Van Wanrooy in kleine groepjes door in afwachting van de hervatting van de competitie. “Leuk is anders, maar we maken er maar het beste van.”

 

Klik hier voor meer artikelen over WDS’19
Klik hier voor meer informatie over WDS’19