Er waait dit seizoen een frisse wind door sportpark ’t Kadijkje. Onder leiding van de nieuwe trainer Omid Chaab (43) is het roemruchte Advendo een nieuwe weg ingeslagen. De enthousiaste oefenmeester is druk bezig een hechte eenheid te smeden van de vernieuwde spelersgroep.

roha shop

Advendo is weer optimistisch over de toekomst. De club heeft een dikke streep gezet onder het korte seizoen 2019/2020, waarin de smalle selectie van de rood-witten in zestien competitieduels maar liefst 97 tegengoals incasseerden in de vijfde klasse. “Terugkijken heeft geen zin, we zijn alleen maar bezig met de toekomst”, zegt Omid Chaab vastbesloten. Hij zwaait sinds dit voetbaljaar de scepter op sportpark ’t Kadijkje en de oefenmeester is niet bang voor een pittige uitdaging. “Ik zie mezelf als een soort timmerman en de selectie van Advendo is mijn materiaal. Aan mij nu de taak om een mooi kunstwerk te bouwen.”

Zevenklapper
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Advendo verwelkomde afgelopen zomer maar liefst veertien nieuwelingen in Breda-Noord, van wie enkele jongens die met een goed gevoel terugkeerden op het oude nest. Chaab kwam afgelopen zomer over van Alliance uit Roosendaal, waar hij zowel jeugd als senioren trainde. De 43-jarige Iraniër behaalde vier punten uit de eerste vier gespeelde duels met Advendo, voordat corona het seizoen stillegde. Dat is een prima oogst voor een club die vorig jaar kansloos onderaan eindigde en Chaab is dan ook tevreden. “Er zit genoeg voetbal in het team, dat hebben we al bewezen. De 7-0 overwinning op Lepelstraatse Boys was geweldig.” De laatste jaren verloor Advendo namelijk vaak met dit soort uitslagen.

Goede weg
Chaab vindt het vooral belangrijk dat zijn jongens veel plezier hebben in het spelletje. “Dat is de basis van succes. Daarnaast wil ik dat ze voor elkaar door het vuur gaan, want alleen als hechte eenheid kunnen we goede resultaten boeken”, aldus de sympathieke trainer. Chaab, die zelf als voetballer onder meer uitkwam voor TVC Breda en Baronie, weet hoe hij zijn spelersgroep moet motiveren. “Als trainer van een vijfdeklasser moet je niet de professor uithangen, maar ervoor zorgen dat de sfeer goed is. Als je de jongens op een goede manier behandelt, dan krijg je enorm veel respect van ze terug. Ik train met leuke gasten en ik ben ervan overtuigd dat we er een mooi seizoen van kunnen maken.”

Chaab bekommert zich niet alleen om zijn eigen spelersgroep, maar om de hele club. Het bestuur wil van sportpark ’t Kadijkje de huiskamer van Breda-Noord maken, waar ook andere verenigingen en stichtingen onderdeel van zijn. Advendo wordt hierin gesteund door de gemeente. “Ik vind het prachtig dat een gedreven groep vrijwilligers druk bezig is om Advendo weer op de kaart te zetten”, aldus Chaab. “Als vlaggenschip moeten wij het goede voorbeeld geven. Dan denk ik aan normen en waarden, respect en sportiviteit én natuurlijk goede prestaties. Want als iets zorgt voor een goede sfeer, dan zijn het wel overwinningen.”

 

Klik hier voor meer artikelen over ADVENDO
Klik hier voor meer informatie over ADVENDO