Niels Kloosterman is begonnen met voetballen toen hij vijf jaar was. Hij voetbalt al bijna heel zijn leven bij DIA. Even had hij zijn geel-zwarte shirt omgewisseld voor het rood-wit-blauwe, hij heeft namelijk voor twee jaar bij JEKA gespeeld. Ondertussen voetbalt hij alweer zeven jaar in de selectie bij DIA, voornamelijk in het tweede elftal. Hij heeft op 23-jarige leeftijd zijn debuut mogen maken voor de hoofdmacht.

roha shopNiels woont samen met zijn vriendin in Breda. Oorspronkelijk komt hij uit Teteringen maar ook al woont hij nu in Breda, hij verlaat zijn club niet. Hij is werkzaam als Accountmanager en rijd hier het zuiden van Nederland voor af. In zijn vrije tijd is hij vaak te vinden in de stad of bij NAC en ook vindt hij het leuk om een rondje te rijden op de mountainbike.

Het huidige seizoen begon voor Kloosterman erg goed. “Ik zie bij mezelf een ontwikkeling waar ik wel blij mee ben. De huidige staf binnen de selectie zorgt er ook voor dat wij lekker kunnen trainen waar mogelijk. Ik mis het spelen van wedstrijden ontzettend maar gelukkig kunnen we binnenkort weer in groepsverband trainen.” Voetbal is voor hem erg belangrijk. “Het gevoel wat je met het team hebt is niet te beschrijven en uiteraard ook de competitie die erin zit, vooral het gevoel van winnen en scoren is speciaal.”

De 25-jarige spits heeft al heel wat mooie, maar ook minder mooie momenten mogen meemaken. “Mijn hoogtepunt tot nu toe is toch wel het kampioenschap met het tweede elftal. Dat was een van de eerste seizoenen dat ik bijna alles speelde en het ging persoonlijk ook lekker. Het seizoen ervoor miste we de titel net dus deze was extra lekker.” Een dieptepunt voor hem was toch wel zijn blessure. “In de A heb ik mijn scheenbeen gebroken en ben hier ook aan geopereerd. Ik heb hier gelukkig geen blijvende klachten aan over gehouden, maar heb er toen wel heel lang uit gelegen. Daarnaast is de huidige crisis ook echt een dieptepunt, zolang geen wedstrijd kunnen spelen had ik zelfs met mijn blessure niet.”

Wanneer Niels een wedstrijd ziet van Wout Weghorst ziet hij zichzelf voetballen. “Dit is een speler die niet extreem technisch is maar wel een killer voor de goal. Vooral dat niet extreem technische kan ik me goed in vinden,” vertelt hij lachend.

Tenslotte hebben we het met de spits over de toekomst en zijn ambities. “Mijn ambitie met het tweede elftal is een stabiele ploeg in de reserveklasse te worden. Mijn persoonlijke ambitie is meer scoren en meer minuten in het eerste te mogen maken. Ik vind dat ik nog te weinig scoor, ik was dit seizoen met de voorbereiding lekker op weg maar heb dat helaas niet door kunnen zetten.” Niels is bang dat er niet veel wedstrijden gespeeld zullen worden dit seizoen. “Voor volgend seizoen verwacht ik dat alles weer gewoon normaal gespeeld kan worden. Met het tweede elftal gaan we dan voor handhaving en met het eerste elftal mik ik op top vijf,” sluit hij vastberaden af.

Klik hier voor meer informatie over RKVV DIA.
Klik hier voor meer artikelen over RKVV DIA.