Maikel Jansen is mentaal ijzersterk. De 26-jarige aanvaller van UVV’40 scheurde tweemaal zijn voorste kruisband af, maar knokte zich telkens terug in het vlaggenschip van de groen-witten. De voetbalverliefde Bredanaar is nu weer klaar om te vlammen op de linker- of rechterflank.

het uitzendbureau

Als er iemand extreem baalt van de ongewenste competitiestop, dan is het wel Maikel Jansen. Het voetbaljaar 2020/2021 staat voor hem namelijk in het teken van zijn terugkeer in UVV’40 1. De aanvaller maakte op 13 september in het bekerduel met VVR zijn eerste goal sinds drie jaar in het shirt van de groen-witten, een bevrijdend gevoel. “Scoren is het allerleukste van voetbal en ik had het enorm gemist om belangrijk te zijn voor mijn ploeg”, zegt Jansen. “Ik kwam steeds dichter in de buurt van mijn oude niveau, maar corona gooit helaas roet in het eten. Hopelijk kunnen we snel weer wedstrijden spelen, want ik heb het voetbal enorm gemist.”

Tweemaal feest
Jansen begon als klein mannetje met voetballen bij UVV’40 en speelde vervolgens voor JEKA en Baronie. Vanaf het seizoen 2014/2015 speelt hij weer voor UVV’40. In het jaar van zijn terugkeer promoveerde de club direct van de vijfde naar de vierde klasse, een fenomenaal seizoen. “In de beslissingswedstrijd tegen SC Welberg kregen we een penalty mee na een overtreding op mij en in de beslissende strafschoppenserie scoorde ik. Het promotiefeest zal ik nooit vergeten. Ook in het jaar 2016/2017, toen we kampioen werden in de vierde klasse, was ik belangrijk voor het team met veel goals en assists.”

Horrorscenario
Helaas voor Jansen kent zijn carrière tot nu naast twee hoogtepunten ook twee dieptepunten. Op 13 mei 2018 scheurde de aanvaller in een thuiswedstrijd tegen RBC de voorste kruisband af in zijn rechterknie. “Na een lange pass verdraaide ik mijn knie. Dertig meter verderop hadden ze het akelige geluid ook gehoord. Ik was er tien maanden uit.” De dolenthousiaste aanvaller was na een lange revalidatie klaar om te voetballen, maar liep toen direct wéér een zware blessure op. Op 28 april 2019 maakte hij zijn rentree in het tweede tegen Sarto en in dat duel voltrok het horrorscenario zich opnieuw. “Ik was iets te eigenwijs door te vroeg te beginnen en daar heb ik een hele hoge prijs voor betaald. Na die blessure kon ik pas vijftien maanden later weer spelen met UVV 1.”

Jansen werkt als sportinstructeur voor Defensie. Zijn baas was dus not amused met zijn blessures. Veel mensen in zijn omgeving vroegen: ‘Waarom stop je er gewoon niet mee?’ Maar de aanvaller wilde daar niets van weten. “Ik ben pas 26 en vind voetbal veel te leuk. Revalideren is een eenzaam en moeizaam proces, je moet mentaal sterk zijn. Maar ik ben tweemaal teruggekomen en nu klaar om te vlammen. Ik wil weer belangrijk zijn voor UVV’40 en genieten van het spelletje.”

Klik hier voor meer informatie over UVV’40
Voor meer artikelen van UVV’40 klik hier