Jules Philippart voetbalt bij JEKA in Breda in het eerste elftal en is trainer bij de jo13-2. Hij heeft in zijn voetbalcarrière gevoetbald bij  RKVV JEKA, NAC BREDA, KNVB en Texas Dutch Lions uit Amerika. Philippart voetbalt al sinds zijn zesde en heeft alle selectie elftallen van de jeugd doorlopen en voetbalt nu 4 jaar in het eerste elftal van JEKA. Hij debuteerde op 18 jarige leeftijd in het eerste onder Peter Remie.

HappyPoint_desinfectie

Over hoe Philippart is begonnen met voetbalen vertelt hij: “Ik ben in de jongste jeugd begonnen, dit zal als mini’s zijn geweest! Ik ben een echte JEKA jongen. In de jeugd heb ik 3,5 jaar een uitstapje gemaakt naar NAC BREDA. Dit bleek uiteindelijk niet mijn ding te zijn en ben ik weer teruggekomen naar RKVV JEKA. In het laatste jaar van de jeugd (A) heb ik nog een half jaar in Amerika mogen voetballen bij Texas Dutch Lions. Hier zat ik samen met 2 jongens van de Willem II jeugdopleiding in het O21. Ook hierna ben ik weer teruggegaan naar RKVV JEKA en sloot ik aan bij JEKA 1.”

Ondertussen is Philippart inmiddels ook al 6 jaar trainer van de jongste jeugd van JEKA, momenteel ben is hij samen met Michiel Rademakers trainer van jO13-1. Deze talenten spelen momenteel 1e divisie. Dit is het hoogst haalbare voor een amateurclub!

Het seizoen is voor JEKA ook weer begonnen daar vertelt Philippart het volgende over: “We zijn begonnen met 2 nederlagen en een gelijkspel. Dit is niet het begin van wat we hadden gehoopt natuurlijk maar ik heb goede hoop op een beter vervolg. We hebben met, VOAB, Cluzona en Rijen 3 clubs gehad die altijd bovenin meedraaien in deze klasse. Helaas hebben we ook de nodige belangrijke spelers moeten missen i.v.m. blessures. Hier hebben andere clubs natuurlijk ook mee te dealen. Ik heb goede hoop dat we de komende periode de punten gaan pakken!”

Het hoogte punt uit de carrière van Philippart is volgens hem dat hij een klein half jaartje in Amerika  heeft mogen voetballen: “dit was geweldig om mee te maken. 2 x keer per dag trainen en de rest aan het zwembad bijkomen. Ander hoogtepunt is de promotie van JEKA 1 van de 3e naar de 2e klasse! Dat smaakt naar meer.”

Toen Philippart van junioren naar senioren ging scheurde hij zijn kruisband af in zijn rechterknie. Dit heeft de nodige tijd geduurd voordat hij weer kon voetballen. Daarna is hij het weer gaan oppakken en heeft hij als Persoonlijke doel om belangrijk te zijn voor JEKA 1, toch vechten voor een plek bij de bovenste 6. Zelf zegt hij over het team: “We hebben een enorm jonge maar leergierige groep. Daar wil ik de jongere gasten graag bij helpen.”

De gene waar Philippart tegen op kijkt is Andrea Pirlo. Daar over zegt hij: “dit was een heerlijke voetballer om naar te kijken. Geweldige trap, geweldig inzicht en je hoorde er nooit rare fratsen van buiten het veld! Prijzen winnen was zijn doel! Ben benieuwd hoe hij het als trainer gaat doen. Een goede speler, is niet gelijk een goede trainer.”

Philippart spreekt ook over mensen binnen JEKA war hij hel lovend over is dit zijn er 3, Iris & Paul Wijdeven en Stan Feskens. Deze 3 mensen zijn zo belangrijk voor de club en gezelligheid die daarbij hoort. Ze hebben alle 3 een bepaalde functie bij de club maar je hoeft ze maar iets te vragen en ze zullen werkelijk alles voor je willen regelen. Ook zijn ze vaste supporters van ons JEKA 1 natuurlijk! Waarschijnlijk vergeet ik nu nog een paar mensen, excuses!

Wat voetbal zo belangrijk maakt daar hoeft Philippart niet over te twijfelen. “Mij maak je nergens zo blij mee met als een lekker potje voetbal. Mijn weekend begint op zaterdag morgen als ik die mannetjes van 12 zie strijden voor hun overwinning. Het brengt iedere leeftijd gewoon veel plezier! Jong & oud! En je houdt er een grote vriendengroep aan over!”

Philippart blijft erbij dat ze dit seizoen voor een verassing kunnen zorgen, “we mogen best wat meer van onszelf gaan eisen en verwachten. We hebben nu de betere clubs gehad en buiten VOAB hebben we gewoon echt niet minder gevoetbald dan de tegenstanders. Wij gaan voor een stuntje!”

 

klik hier voor meer artikelen over JEKA.